Yurt life


We wonen alweer een tijdje in de yurt en genieten nog steeds volop. De bouw van de woning heeft nog even op zich laten wachten en eigenlijk is dat ook wel prima.

 

Hoe fijn is het om te leven met het minimale aan spullen. Geen ballast, het is goed zo. We hebben eigenlijk helemaal niet veel nodig en dat is best een prettig gevoel. Ik begin zelfs met dit minimale nog meer spullen op te ruimen. Van spullen wordt je niet gelukkig. De ervaring om een periode met het minimale aan spullen te leven dat maakt mij wel gelukkig. Waarom zouden we eigenlijk nog een huis bouwen?

 

Van het leven op een camping zonder privé sanitair naar een leven met een eigen badkamer voelt al als enorme luxe! Hoe zal het straks voelen als we niet meer buitenlangs naar de badkamer hoeven?

 

Minimalisme

Leven met het minimum aan bezittingen. Dit kent natuurlijk verschillende gradaties en is volledig persoonsafhankelijk. Van welke spullen zou jij afscheid kunnen nemen?

 

Wij leven nu zonder tv, afwasmachine, een keuken met stromend water, een keuken in huis, centrale verwarming en zonder ons complete servies. We hebben de campingspullen meegenomen en het blijkt dat we daar eigenlijk wel genoeg aan hebben. Misschien vergeet ik nog wel wat, maar mis ik het niet.

Voor mij is een glas om uit te drinken wel iets waar ik echt waarde aan hecht en dat hebben we altijd bij ons. Koffie, thee en een wijntje die drink ik uit een glas! Die had ik dus op de camping ook al.

Volop genieten van dit soort momenten. Een goed glas rode wijn en de warmte van een houtkachel!

 

Deken: www.aziethuis.nl

Ik hoef echt niet te leven met maar een paar kledingstukken, een tandenborstel en een deken, maar met minder spullen geeft toch een gevoel van vrijheid. Wie weet hoe dat verder gaat…

 

Back to basics

Wij hebben binnen geen stromend water. Voor het afwassen pak ik water uit de douche om vervolgens buiten af te wassen onder een overkapping, gelukkig niet helemaal buiten. En door het toilet gooi ik het vuile water weer weg. Ben benieuwd hoe dat allemaal gaat als het buiten vriest! Het afwaswater zal wel heerlijk voelen dan.

 

We zijn nu aan het bedenken hoe we het in de ochtend warm krijgen als de kleine man moet ontbijten voor hij naar school gaat. Als we de kachel aansteken als we opstaan, dan zijn we te laat.
Oké dan gaan we even uit bed, een uur voor we opstaan, steken de kachel aan en duiken nog even terug. De komende weken is kijken of dat werkt.

 

Ik moet ook steeds denken aan landen waar mensen uren moeten lopen voor water. Wij zetten 6 stappen en zijn in de badkamer, vullen 5 liter water in flessen en zetten die paar stappen weer terug. Zo hebben we voor ongeveer 2 dagen water in de yurt. Mooi om hier bewust van te worden.

Wil je vaker volgen hoe ons leven rond de yurt gaat? Volg ons dan op Instagram en Facebook. 

 

Instagram: @kimfoodyourlife 

 

Facebook: www.facebook.com/foodyourlife

Reactie schrijven

Commentaren: 0