Resultaten rijstvasten event


De ervaringen van de deelnemers!

“Met enige terughoudendheid ben ik gaan deelnemen. Maar na de voorbereidingsperiode was ik om, dat kan ik volhouden. Zeker met het enthousiasme van Kim. De begeleiding was inspirerend. De euforie die ik ervaarde na de 1ste 5 dagen door de toegevoegde variatie op het rijstmenu was geweldig; de volgende 5 dagen worden makkie.
Dat zette zich voort in de laatste 5 dagen waarin je eigenlijk onbeperkt kunt variëren met eiwitten erbij. En zeker niet iedere dag vlees, maar ook vis, garnalen, tahoe en tempeh. Ontbijt met yoghurt, geweldig!
Een aanrader voor iemand die zijn of haar voedingspatroon wil doorbreken. Eerst ‘schoon’ worden door het vasten en dan anders gaan eten.”

 

“Het was superfijn. De mails waren altijd duidelijk. Niet te formeel, daar hou ik van. Je was goed bereikbaar bij eventuele vragen. Ik zou je aanbevelen bij anderen.” 

Het event

Op 5 november zijn we met een select gezelschap gestart met rijstvasten nadat we in 3 dagen ons lichaam hierop hebben voorbereidt. Af en toe je lichaam even goed opruimen heeft enorm veel gezondheidsvoordelen. Het is je huisje waarin je altijd moet leven, dus ook die moet schoon blijven om te kunnen functioneren.

 

Hij moet voeding kunnen verteren, voedingsstoffen kunnen opnemen, afvalstoffen kunnen afvoeren en ontstekingen de baas kunnen blijven. Het is belangrijk dat je ook vetten kunt verbranden en niet constant in de glucose verbranding verkeerd.

Tegenwoordig is het normaal geworden dat er altijd voedsel voor handen is. Dat we veel maaltijden nuttigen die wel vullen, maar totaal niet voeden. Maaltijden met loze calorieën, maaltijden die ons lichaam alleen maar belasten en zorgen voor ontstekingen. Ontstekingen die de basis zijn van de vele welvaartziekten. Denk aan reuma, diabetes, obesitas, colitis ulcerosa, prikkelbare darmsyndroom, fibromyalgie, acne, artrose etc. Allemaal ziekten waar ons gehele systeem mee belast is.
Veel ziekten die bij de darm beginnen, de buiten wereld in ons lichaam. De darm die juist zo belangrijk is voor opname van voedingsstoffen, een doorgeefluik naar de rest van je lichaam en die in nauw contact staat met je hersenen.
Begin bij het begin en zorg dat je lichaam gevoed wordt, dat hij de juiste nutriënten krijgt en de mogelijkheid heeft om afvalstoffen te verwerken.

 

Evaluatie rijstvasten

Tijdens het rijstvasten heeft iedereen dezelfde adviezen, recepten en “regels” ontvangen, maar iedereen heeft andere resultaten geboekt. Fantastische resultaten. Elke fase ontving ik een evaluatie van de deelnemers en wat een sprongen zijn er gemaakt. Het begon voor enkele al in de voorbereidingsfase met een flinke ontgifting. Samen hebben we de lever extra ondersteund om afvalstoffen af te laten voeren en vervolgens verdwenen de klachten. Andere wandelde er zo doorheen terwijl ze gedacht hadden constant honger te hebben.

 

Deelnemers

Het gezelschap was zeer gevarieerd. De klachten liepen uiteen van zware migraine en dagelijkse hoofdpijnen tot colitis ulcerosa, PDS en een ontlastingspatroon waar geen touw aan vast te knopen was. Ontstekingsklachten in de knieën, de nek, uitstralingen naar het been en vervelende jeuk.
Een spierziekte, auto-immuunziekten, vele intoleranties, maagklachten en slaapproblemen. Zware obesitas en het gevoel dat lichaam en geest totaal uit balans zijn.

 

Een greep uit de evaluaties

“Wauw mijn eten heeft nu zoveel meer smaak. Na de 3de fase mochten we weer brood toevoegen, maar het smaakte veel minder dan al die lekkere groenten die ik afgelopen dagen heb gegeten.”

 

Doel om mee te doen
“Wat er de afgelopen periode weer is ingeslopen eruit te halen. Ik at veel tussendoortjes en ook redelijk wat glazen wijn. Tussendoortjes heb ik helemaal niet nodig en ik ga minderen in mijn wijn consumptie.”
“Ik heb helemaal geen koffie nodig om wakker te worden. In het vervolg ga ik vaker cafeïnevrij drinken en vaker thee.”

“Ik had mijn twijfels om mee te doen, maar het voelde goed. Ik eet nu rustiger en ben mij meer bewust van wat ik eet. Ik geniet er meer van.”

Gewicht en omvang
Gemiddeld is er zo’n 4kg per persoon aan gewicht verloren. Tailles tijdens de 1ste fase waren tot 8cm verminderd en na de 3de fase is er nog steeds gemiddeld 4cm af.

 

“Ik ben steeds blijer als ik naar mijzelf kijk in de spiegel.”

 

Geen dieet maar een verandering van voedingspatroon
“Ik ben mij echt een stuk bewuster geworden van voeding en heb nu het effect gemerkt wanneer ik tussendoortjes laat staan. Ik merk dat ik helemaal niet flauw word als ik mijn tussendoortje oversla of niet bij mij heb als ik op pad ga. Mijn ontbijt hoeft ook niet meer direct na het opstaan. Wat een gevoel van vrijheid.”

 

“Ik heb totaal geen honger ervaren. Ik kon uren door op een kommetje rijst.”

“Trillerig voelen voor de maaltijd heb ik helemaal niet gehad, het voelde heel fijn.”

“Ik had na de 1ste fase echt zin in groenten!”

 

“Het rijstvasten is mij reuze meegevallen en ik heb er andere eetgewoontes aan overgehouden. Ik ga alcoholvrije dagen inlassen en mijn tussendoortjes laten staan. De begeleiding was fijn, de recepten en tips duidelijk en zeker het snelle handelen met de pijn in mijn benen. De suppletie werd snel bezorgd.”

 

Energie
“Ik loop veel minder hijgend de trap op, dit is mij echt opgevallen.”

“Ik ben echt minder moe, ik plof niet meer uitgeteld op de bank.”

“Ik ben veel energieker!”

 

Spieren en gewrichten
“Voor het vasten kon ik helemaal niet bewegen. Nu heb ik elke dag 15 min gelopen en ik heb minder aanvallen.”

“Ik heb minder uitval en mijn lichaam functioneert beter.”

“Ik heb minder last van spiertrillingen, tintelingen en een trillend ooglid.”

“Zo fijn, ik heb geen trillend ooglid meer.”

“Ik sta minder stijf op in de ochtend, ik kan gelijk aan de gang.”
“De uitstraling naar mijn been is echt minder geworden.”

 

Spijsvertering
Van heel wisselende ontlastingen en het hebben van geen regelmaat in het bezoeken van het toilet is hier in het geheel gezien veel meer structuur in gekomen.

“Mijn opgeblazen gevoel is totaal verdwenen.”

“Ik heb soms een opgeblazen gevoel in de 3de fase.” Nu je zo neutraal eet is het makkelijker om te achterhalen waaraan dit ligt. Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden, zoals het doen van onderzoeken.
“Heerlijk die rijst in mijn maag, ik heb veel minder maagklachten. Ik kan ook veel beter bewegen nu.”

Slapen en vermoeidheid

“Mijn nachten zijn rustiger en ik word minder vaak wakker.”

“Ik kom makkelijker in slaap en kan dus ook vroeger naar bed. Tijdens de 1ste fase heb ik af en toe even overdag geslapen.”
“Ik slaap helemaal niet meer overdag.”

 

Stress
“Ik ben minder gejaagd, nerveus en kan mij beter concentreren. Ik voel mij happy.”

“Ik kan dingen beter onthouden, mijn concentratie is beter, dat besef ik nu.”

 

Hart en vaten
“Mijn hartkloppingen heb ik niet meer ervaren.”
“Ik heb geen onregelmatige hartslag meer, hartkloppingen zijn weg en in rust is mijn hartslag veel lager.”

Hoofdpijn en migraine
“Tijdens de eerste fase heb ik constant wat hoofdpijn ervaren, maar dit ging over.” Dit is een veel voorkomende klacht bij het ontgiften.

 

“Wauw wat voel ik mij goed. Grootste verschil zit hem in hoofdpijn. Ik heb geen migraine meer gehad. Iets wat normaal 2x in de week voorkwam. Mijn dagelijkse hoofdpijn neemt ook af.”

“Nog steeds geen migraine, dagelijks ook nauwelijks. Ik ben zo blij. Wie had dat gedacht mindering in migraine en dat zonder medicatie. Iets waar ik al jaren mee bezig ben.”

 

In de 3de fase, aan het einde, heeft iets toch de hoofdpijn getriggerd. Als het met voeding te maken heeft is het nu stukken makkelijker om te achterhalen waar het aan ligt.

 

Huid

“Tijdens de 1ste fase reageerde mijn huid heel heftig, ik had het gevoel dat alles naar buiten kwam.”

“Mijn huid is rustiger. Waar ik een vette en pukkelige huid had, ben ik nu bijna helemaal glad. Had mij dit eerder verteld, dan had ik op mijn bruiloft een gave huid gehad.”

 

 

 

“Ik vond het een superleuke en leerzame ervaring. Ik probeer altijd puur te eten, maar het was heerlijk om nieuwe dingen te leren en te ervaren. Ik heb er weer iets bij, rijst! Het valt lekker in mijn lijf en ik ben gewoon begonnen met af en toe enkel rijst. Groente shakes wilde ik altijd al is doen en ook de tajine heb ik gebruikt. Die stond al 4 jaar ongebruikt op het fornuis.
Ik ben trots op mijzelf dat mijn kids nu al bewust zijn en vaak 50% gezond boven slecht voedsel kiezen! Bedankt voor je experience!”


DOE JIJ MEE? 

Wil jij een keer meedoen? Gun jij je lichaam een grote schoonmaak? Meer over vasten kun je lezen in mijn blogs om mijn website.

 

BLOG 1

BLOG 2

BLOG 3

 

Rijstvasten praktisch

 

Wil meer weten over een helt lifestyle en het kleuren van je leven? Volg ons dan op Instagram en Facebook. 

 

Instagram: @kimfoodyourlife 

 

Facebook: www.facebook.com/foodyourlife

Reactie schrijven

Commentaren: 0