Opruimen van je huis en lichaam


Opruimen

 

Van spullen word je niet gelukkig. Je kunt er wel even blij van worden, je serotonine level stijgt, maar het is maar kortstondig. Het leven in een consumptiemaatschappij, we willen steeds maar meer, duurder en groter.

Net als met suikers, je wordt er even blij van en vervolgens heb je zin in meer.

 

Je lichaam en je omgeving zijn plekken die we beter wat schoner kunnen houden. Het brengt energie, vrijheid en tijd voor belangrijke zaken. 

 

Je lichaam opruimen “detoxen”

Het is belangrijk je lichaam de rust en ruimte te geven om af en toe op te ruimen. En er in de basis voor zorgen dat je zo min mogelijk afvalstoffen opslaat. Dat je de belasting op je lichaam in balans brengt met de belastbaarheid.

Middels een 18 daagse reis, rijstvasten, kun je ruimte creëren in lichaam, geest en leefomgeving. Het is niet 18 dagen enkel rijst eten, maar we bouwen af en vervolgens weer op naar een volwaardig voedingspatroon. We gaan afvalstoffen vrijmaken en afvoeren. Hiermee willen we weer ruimte creëren, we willen ons lichaam weer ruimte geven om te functioneren. Afvalstoffen nemen veel plek in beslag en zo belemmeren ze de werking van belangrijke lichaamsprocessen.

 

Lees ervaringen 

Vervolgens bouwen we op naar een voedingspatroon welke in balans komt met de belastbaarheid van ons lichaam.

 

 

Welke voedingsstoffen passen bij mij en heeft mijn lichaam nodig. Welke voedingsstoffen zorgen ervoor dat er niet zoveel afvalstoffen worden opgeslagen?
Hoeveel producten eet ik die eigenlijk niks toevoegen? Wel vullend, maar niet voedend.
Wanneer kies ik ervoor om, bijvoorbeeld een glas rode wijn of die pizza, iets te eten wat niet voedend is, maar wel voor een ontspanning zorgt? Dit voegt voeding technisch dan niks toe, maar geeft mij wel een heerlijk moment met vrienden. Balans klinkt heel suf, maar daar draait het toch echt om.

 

Zorg ervoor dat je lichaam instaat is zichzelf te herstellen en laat afvalstoffen niet ophopen. Afvalstoffen kosten ruimte en energie en zorgen voor ziekten en ongemakken.

 

In de maanden november en december kun je het Ebook van 147 bladzijdes met meer dan 40 recepten en 18 dagen menu aanschaffen met 25% korting. 

EBOOK bestellen
kim@foodyourlife.nl

contact

 

Je omgeving opruimen

Zo kun je ook naar spullen kijken. Wat heb je echt nodig, waar wordt je nog steeds blij van als je ernaar kijkt of als je het gebruikt? En wat heb je omdat het je kortstondig geluk heeft gegeven?

 

Een huis vol onnodige spullen kost energie. Je moet het schoonmaken, opruimen, opslaan, het kost ruimte en energie.

 

Flink opruimen maakt je hoofd minder vol, je hebt minder om over na te denken. Net als je lichaam opruimen, “detoxen”, dat maakt je hoofd ook vrijer. Je gaat scherper denken en kunt je beter concentreren.

 

Kijk om je heen in huis en bedenk wat je langer dan een jaar niet hebt aangeraakt, heb je dat dan echt nog nodig? Wat staat er al jaren in de badkamer, in de keuken en gebruik je eigenlijk nooit, heb je het dan nodig of kun je dat kastje dan net zo goed wat leger maken?

 

Vrijheid in je huis, betekend vrijheid in je hoofd en zo dus minder stress.
Vrijheid in je lichaam, betekend vrijheid in je hoofd en zo dus meer plek voor dingen die er echt toe doen! Je kunt beter ontspannen, je lichaam wordt rustiger, kunt beter slapen en zo beter herstellen.

 

Laat ongemakken je leven niet beheersen.

 

Ons yurt leven

In de yurt hebben wij met een klein deel van onze spullen geleefd. En eigenlijk hebben we niks gemist. We hebben weinig middelen, koken doen we buiten en water halen we uit de badkamer. De badkamer is naast de yurt, oké het is soms een beetje fris, maar daarna voelt het in de yurt weer extra fijn.

Het is ook wel een beetje gek om de yurt te verlaten. We hebben straks een huis met voldoende ruimte om weer een hoop spullen op te slaan. "Keep it simple" en "Heb ik het echt nodig, wordt ik er echt blij van" gaan ons helpen met het huis inrichten.

 

We missen nu namelijk niks, op stromend warm water na om gewoon even je handen te wassen of iets af te wassen. 

 

Huis detox! Ik heb er zin in. Hou wel van een uitdaging. 

Je lichaam opruimen “detox” en een ander voedingspatroon?

Wil jij 2020 met een grote schoonmaak beginnen? In november kun je nog aanhaken met een groep of start zelf met behulp van het uitgebreide Ebook. 

Om de vetverbranding te stimuleren, centimeters en kilo’s te verliezen en kleine klachten weer naar de achtergrond te laten verdwijnen.

 

Je krijgt in 18 dagen een andere kijk op voeding, lichaam en geest!

 

Lees meer

 

Ebook bestellen en meer informatie

 

Hou je van goede voornemens? Begin dan op 1 januari met de voorbereidingsfase en beleef 2020 op een geheel andere manier. 

 

Liefs Kim

Wil meer weten over een helt lifestyle en het kleuren van je leven? Volg ons dan op Instagram en Facebook. 

 

Instagram: @kimfoodyourlife 

 

Facebook: www.facebook.com/foodyourlife

Reactie schrijven

Commentaren: 0