Supplementen kunnen je proces versnellen

 

We zijn alweer 9 dagen verder, 9 dagen waarin je de tools hebt kunnen toepassen. Hoe gaat het met je? Heb je dingen eigen kunnen maken of heb je er nog weinig mee gedaan. Het is niet altijd makkelijk om de veranderingen eigen te maken, daar ben ik mij van bewust. Vaak hebben we al gewoonten en patronen die we al jaren gebruiken. Het kost tijd om die te doorbreken en nieuwe aan te leren. Maar als je eenmaal hebt ervaren wat andere, nieuwe, patronen en gewoonte voor je doen, dan wil je nooit meer terug. Alle verandering kost energie, maar uiteindelijk krijg je er een berg energie, heldere gedachten en een stralende blik voor terug. Al vele malen heb ik dit mogen waarnemen bij cliënten en deelnemers van een vastenperiode. Het is echt fantastisch. 

Het is geen quick fix, maar het is een verandering waar je levenslang profijt van kunt hebben. Het proces van voeden van je lichaam kan je wel versnellen met het gebruik van de juiste supplementen. Supplementen zonder toegevoegde stoffen die we liever niet dagelijks binnen krijgen en met micronutriënten die we direct kunnen gebruiken. Dit is niet bij alle supplementen die op de markt zijn. Bij heel veel is dit niet het geval. 

Wil je meer weten over supplementen die je zou kunnen gebruiken of over de supplementen die je al gebruikt? Stuur mij een afbeelding van je supplementen, van de ingrediënten, en ik kijk wat mij opvalt. 

Ja ik ben heel benieuwd wat de etiketten op mijn supplementen zeggen

Stuur een foto van de ingrediënten lijst van je supplementen en ik kan voor je kijken of mij dingen opvallen. Mail of app (0612381147).


Supplementen verschillen

Etiketten lezen
Een aantal dagen geleden heb je een mail ontvangen over het lezen van etiketten. Etiketten zitten natuurlijk niet alleen op onze voedingsmiddelen, maar ook in supplementen en verzorgingsproducten. Supplementen gebruik je over het algemeen om je gezondheid te bevorderen en je neemt ze dagelijks in of op momenten dat je ze even extra nodig hebt. Het is dan wel van belang dat de supplementen ook dat doen waarvoor jij ze inneemt. Lang niet alle supplementen zijn hetzelfde. In tegendeel zelfs, er zitten hele grote verschillen in. Ik wil je dit vertellen om je weer een stukje bewuster te maken, zodat je keuzes kan maken die bij je passen en waar jij achter staat. Dat je bewuste keuzes kunt maken in de jungle van supplementen. Veel voegen niks toe en zijn heel goedkoop. Dit zegt eigenlijk al genoeg.

Macro- en micronutriënten
Macronutriënten als vetten, eiwitten en koolhydraten kun je in de supermarkt kopen. Met micronutriënten is dat veel lastiger. Tegenwoordig zitten er veel minder nutriënten in onze voeding. Luchtvervuiling, gronduitputting, snelle groei van producten, langdurige opslag, te vroeg oogsten en transport zijn allemaal van invloed op de voedingswaarde van onze producten. Naast dat er veel minder micronutriënten in de producten zitten, krijg je er ook chemische bestrijdingsmiddelen bij. 

Pesticiden
Lees altijd het etiket van groenten en fruit om te zien waarmee het is behandeld, als chemische bestrijdingsmiddelen waarmee groente en fruit behandeld zijn om ze te beschermen tegen ziekten, ongedierte en virussen. Zonder dit zou de oogst mislukken, maar de stoffen zijn ook giftig voor mens en milieu. E904 is schelkalk en laat onze sinaasappels mooi glanzen en E914 is een synthetische laag om sinaasappels of citroenen. Koop liever de doffe producten en de biologische. Ze zien er minder mooi uit, maar zijn wel gezonder. Dit is natuurlijk niet alleen bij producten waarvan verwacht wordt dat wij de schil niet eten, heel veel producten worden beschermd zodat de oogst niet mislukt of op een andere manier bewerkt zodat er meer en groter geoogst kan worden. Kies bewust en lees de etiketten.

 

Biologische beschikbaarheid
Dit is het deel van een voedingsstof wat wij daadwerkelijk kunnen opnemen. Dit deel verwerken we en gebruiken we. Overal zitten micronutriënten in maar we kunnen ze lang niet allemaal gebruiken. Denk aan magnesium, er zijn 60 varianten, maar wij kunnen er maar 12 opnemen. Bij het kiezen van een supplement is het wel handig om te weten of het een opneembare variant is. De niet opneembare zijn goedkoper, maar doen ook niks voor je. Op veel producten in de supermarkt zie je ook staan ‘toegevoegde vitamine C’, maar heel veel toegevoegde vormen zijn niet opneembaar voor ons. De meest natuurlijke vorm vinden we in spruitjes, kruisbessen, avocado en ananas. Neem altijd producten met een hoge biologische beschikbaarheid. Wil je weten of jouw supplementen een hoge biologische beschikbaarheid hebben? Mail of app mij een foto van het etiket en ik zal kijken wat mij opvalt.

Het etiket
Ook bij supplementen geldt wat als eerste vermeld is zit er het meeste in. En ook bij supplementen vind je e-nummers met allerlei benamingen. E-nummers die je liever niet dagelijks binnenkrijgt. Je kunt ervoor kiezen, maar het is fijn als je er bewust van bent. Vaak is het zo met supplementen dat mensen zich er niet bewust van zijn, maar er zitten heel wat vul, glans en smaakstoffen in. 

Dit is heel kort om je een indruk te geven dat je het beste zelf bewust kunt kijken naar wat je binnenkrijgt. Weet wat je eet en weet wat er in je supplementen zit. Het is zo belangrijk om je lichaam te voeden met de juiste stoffen. Je hele systeem van organen draait op micronutriënten, je hebt ze echt nodig. Het voeden van je lichaam met de juiste stoffen kan een wereld van verschil maken. Naast het voeden is het belangrijk om je lichaam niet te belasten met onnodige stoffen en zeker niet met stoffen als e-nummers en pesticiden die schadelijk zijn. 


Gebruik je al supplementen stuur mij de etiketten en ik kijk graag met je mee of wil je supplementen gaan gebruiken dan wil ik je hier graag in adviseren. Als je verder vragen hebt dan mag je die altijd stellen. Ik denk graag met je mee wat een passende oplossing is voor jou. 

CONTACT


Liefs Kim