Chia pudding


Chia pudding

 

In Thailand kreeg ik een heerlijke kom chia pudding, heel simpel, maar daarom ook heel lekker. Chia pudding met kokos en gojibessen. Gojibessen zijn wel een nachtschade, dus als je nachtschades wil vermijden doordat je hoog in ontstekingen (reuma) zit bijvoorbeeld, dan kun je die vervangen door bijvoorbeeld moerbeien. Chiazaad zit vol plantaardige eiwitten en gezonde vetten, goed opneembaar en licht voor je spijsvertering. Goed te combineren na een intensief sportmoment!

 

Ingrediënten

250ml plantaardige melk (kokos, haver, rijst)

3 eetlepels chia zaden

 

Verschillende opties

1 banaan of hand mango of hand aardbeien

1 el rauwe cacao en een tl ahornsiroop of honing

1 tl matchapoeder en een tl ahornsiroop of honing

1 tl kaneel en appel

 

Topping

Gojibessen, kokosrasp, moerbeien, noten, pompoenpitten, cacao nibs etc.

 

Nu maken!

Meng de melk en een van de verschillende opties in de blender door elkaar. Roer nu de chia zaden erdoor. Zorg dat ze goed verdeeld zitten zodat ze allemaal vocht op kunnen nemen en niet gaan plakken. Ze het voor minimaal 3uur, maar fijner nog een nacht of dag in koelkast. Vervolgens is het klaar op af te maken met een topping naar keuze. Enjoy!

Reactie schrijven

Commentaren: 0