
Een koekje blijft lekker, zeker als hij knapperig is. Deze koekjes worden mooi knapperig en zijn zonder toevoegingen. Je kunt ze zelf zoeter of minder zoet maken door met de honing of ahornsiroop te spelen.
Ingrediënten
75gr havermout
75gr speltmeel
60gr gedroogde dadels
1 ei (vegan: 1 eetlepel chiazaad en 3 eetlepels water mengen)
Snuf Himalaya zout
2 eetlepels ahornsiroop (of honing)
1,5 eetlepel kokosolie
Scheutje water (als nodig is)
50gr chocolade >75% (en/of noten, vijgen)
Nu maken!
Verwarm de over voor op 180 graden.
Mix alle ingrediënten in de keukenmachine (of kneed met je handen), behalve de chocolade.
Haal het mengsel uit de keukenmachine.
Hak de chocolade in stukjes en meng erdoor.
Maak nu bolletjes en druk ze plat op de bakplaat op een stukje bakpapier.
Bak ze in 20min gaar, enjoy!
Reactie schrijven