Dreams come true


Ons fijne project is begonnen! Net voordat we in Juni Voss zijn verjaardag vierden hebben we de yurt opgebouwd. We hadden nog geen toilet, dus zijn feestje werd nog op de camping gevierd.

 

Wat gaaf om zo'n tent op te zetten. Een Mongoolse yurt, geïsoleerd met schapenvilt en een beschermende laag canvas en volledig geïmpregneerd. Je voelt binnen gelijk de stilte en rust, ondanks dat er nog geen meubels in staan. Een mooie ronde ruimte om tot rust te komen.


De yurt heeft een houtenskelet van uitvouwbare muren, dak stokken en een kroon. De kroon zorgt voor prachtig lichtinval en hierdoor kan ook de kachelpijp naar buiten. De dakramen kunnen open voor ventilatie.

 

Straks komt er een heerlijke hout gestookte saunakachel in. De kachelstenen zorgen ervoor dat de kachel lang nagloeit. Ze zeggen dat het rond de 20graden moet blijven binnen, wij zijn benieuwd van de winter.

 

De yurt wordt voornamelijk gebruikt door rondtrekkende vee nomaden in Mongolië, in koude droge gebieden in centraal Azië. De Yurt die wij hebben opgezet is aangepast aan het Nederlandse klimaat, zodat er in de zomer en winter heel fijn in geleefd kan worden. 

Nu de volgende stap. De badkamer, want voordat die af is kunnen we er nog niet in wonen. We willen hem zelf bouwen en dit kost veel tijd, zeker wanneer je het erbij doet en nog nooit hebt gedaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0