Dromen en doen


Dromen komen uit en nieuwe dromen komen

 

Maar ik ben wel zo dat als ik iets wil, dat ik probeer om het uit te laten komen. Zodoende hebben we vorig zijn ons huis te koop gezet en binnen een week verkocht. Hmmm dat ging sneller dan gepland, maar goed, we zijn blij.

 

Maar nu de uitdaging. We hadden nog geen idee wat we gingen doen en waar we wilden wonen. Ja ergens met meer rust en ruimte dat wisten we wel. Al snel waren we eruit dat Gelderland wel bovenaan ons lijstje stond.

Veel huizen bekeken, maar het was allemaal niet wat wij wilden. Wel vrij, maar een hoogspanningsmast, een afvalverwerkingsplaats om de hoek of aan een drukke weg.

 

JA!! Een stukje grond, 180 meter van de weg en een basisschool op 1km fietsen. Het schuurtjes wat erop stond was ooit bewoond, maar zeker niet meer te renoveren. Die moest met grond gelijk gemaakt worden en wij konden zelf gaan tekenen en bouwen.

 

Dat proces gaat natuurlijk niet zo snel, dus veel om over na te denken. De koop was nog niet rond, maar wij moesten al wel ons huis verlaten.

 

Onze maanden in de natuur!

 

Na een maand Thailand waar we met zijn drieën uit een rugzak hebben geleefd moesten we in februari echt uit onze woning.
Toen verhuisd naar Driebergen en twee weken in een stacaravan geleefd (de minste accommodatie), gevolgd door een weekje Zwitserland.

Terug naar Driebergen, maar nu in een houten chalet voor 7 personen. Even voorproeven in een houten woning, want de knoop is inmiddels doorgehakt en we hebben een stuk grond gekocht. Jeeeee!

 

Op weg naar een houtenwoning, helemaal natuurlijk en energieneutraal

 

Op naar Hummelo, dichtbij ons nieuwe plekje, zodat de kleine man naar school kan. Eerst in een klein hutje op camping Jena. Het was nog erg koud in april zo zonder verwarming.
Voss eet zijn ontbijtje onder de deken en op school mocht hij gelijk buiten spelen. "Mama ik wil niet buiten spelen", Voss had het koud.


Gelukkig duurde de kou niet lang en na 5 weken hebben we onze caravan naar de camping gehaald. Misschien hadden we dat beter gelijk kunnen doen, daar zit wel een verwarming in!

 

Nog even en we de camping en de caravan verlaten om weer een stapje groter te wonen. Jawel in 35m2! Wauw. Nog steeds niet groot en nog steeds een soort van kamperen, maar veel meer ruimte dan in de caravan.

 

We hadden verwacht ongeveer nog 5 weken in de caravan te wonen en dan in onze yurt te trekken. Dat werd wat langer en uiteindelijk hebben we 5 maanden op de camping gewoond.

 

Een aantal maanden leven op een camping wil ik iedereen aanraden als je de kans krijgt. Oké we hebben geluk gehad met het weer, maar wat heb je eigenlijk weinig nodig. Het was echt superfijn. 

 

“Genoegen nemen met genoeg en een leven, ritme, creëren dat draait om wat echt belangrijk is”.

 

Hoeveel ruimte heb je nodig om te leven en geen onnodige spullen op te slaan. Je gaat vanzelf minder kopen, spullen worden minder belangrijk. Je gaat sneller naar buiten en maakt spullen met middelen uit de natuur. Wanneer je de ruimte hebt om binnen te gaan zitten, dan doe je dat veel sneller. Afgelopen maanden konden we niet binnen gaan zitten, er was geen binnen, dus dikke trui aan en buiten spelletjes doen.
We hebben sinds we het huis hebben verkocht geen tv maar en ik mis hem geen moment. Af en toe kijken we iets op de laptop, maar bijna niet.

 

Maar na 5 maanden met de winter voor de deur, is het wel fijn om straks de kachel aan te kunnen zetten. Het blijft een soort van kamperen, want de badkamer bevindt zich in de schuur en koken doen we buiten. We krijgen wel dikke kussens die een bank vormen, dus dat wordt soms wegzakken met thee en nootjes. Zin in. 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Esther Rottier (dinsdag, 11 september 2018 18:53)

    Wat een geweldig avontuur en echt zooo jou!! Kijk ernaar uit om het verdere verloop te lezen!! Heel veel geluk en succes!!!

  • #2

    Kim (dinsdag, 11 september 2018 18:57)

    Dank je. Lief