Heb jij gezonde darmen?


Vasten en de darm

 

Vasten is een therapie die al door Hippocrates werd aanbevolen, de grondlegger van de westerse geneeskunde. Vasten is voor onze darm een fantastisch rust moment. De darm is een bezig bijtje welke veel directe klachten en indirecte klachten geeft. Van vage krampen, winden, een opgeblazen gevoel tot diarree die ons naar het toilet doet rennen.

 

Heb jij gezonde darmen? Kun jij verderop alle antwoorden met JA beantwoorden?

 

Spijsvertering

Je spijvertering is van groot belang voor al je organen. In de dunne darm worden de meeste voedingsstoffen, nutriënten, opgenomen. Wanneer deze niet werkt, dan eet je wel, maar doet je lichaam er niks mee.  
Je organen gebruiken nutriënten (vitaminen en mineralen) voor hun taken. Zonder nutriënten kunnen ze hun taken niet vervullen. Het is dus niet zomaar dat er gezegd wordt dat we voldoende groenten moeten eten.

 

Vasten geeft de darm rust, hij kan zich herstellen en weer zijn oorspronkelijke taken gaan vervullen. Hij neemt stoffen op uit onze voeding, maar de darm kan ook stoffen uitscheiden. Tijdens het vasten kan hij schoonmaken en hij ondersteund het lichaam om overal op te ruimen.

 

Afvalstoffen uitscheiden

Wanneer je tijdens het vasten kritisch naar symptomen van je lichaam kijkt zie je dat er uitscheiding op verschillende vlakken plaatsvindt.

Je kunt onder andere acne krijgen en beter niet te dicht bij iemand staan tijdens een gesprek, want je longen (adem) laten heerlijke gassen los. Vaak is dit ook te zien aan je tong. Dan de darm die zijn werk doet en je ontlasting de geur krijgt van iets wat in de verste verte nog op bloemetjes lijkt.

 

De geur die je ruikt komt van natuurlijke stoffen die in je lichaam niet volledig zijn gebruikt. Ze zijn onvolledig verteerd en zaten opgeslagen in je lichaam. Als we deze stoffen niet af en toe opruimen, dan kan dit voor talloze ziekten zorgen. De stoffen stapelen zich op en zorgen voor blokkades in het lichaam. Deze blokkades zorgen voor stress in het lichaam, ontstekingen en zo voor talloze ziekten.

 

Te beginnen met kleine klachten van hoofdpijnen, wisselende blessures, acne, stijve spieren en gewrichten, reumatische klachten en migraines tot chronische ziekten.

 

Kenmerken van de darm

Vooral rotting, onverteerde eiwitten, zorgen voor stinkende ontlasting en winden. Maaltijden bestaan vaak uit veel te veel eiwitten, waardoor het lichaam deze helemaal niet kan verwerken. Tijdens het RIJSTVASEN leer je hoe je maaltijden voor het merendeel kan laten bestaan uit groenten. In maart starten we weer met een select gezelschap, want persoonlijke benadering vind ik belangrijk. 

 

Heb je vaak sporen in het toilet? De vetvertering verloopt niet optimaal.
Etensresten in je ontlasting? Beter kauwen of een keer kritisch naar je vertering kijken.

Drijvende ontlasting? Te veel rotting en gisting!

Spastische darm? Er worden meer giftige stoffen opgenomen in de darm dan normaal.

 

Spastische darm

Met een spastische darm is de spanning in je darm onregelmatig, Door middel van vasten kan die spanning weer stabieler worden en zo ook je ontlasting.

 

De darm is heel vaak de eerste stap naar een gezonder lichaam!

 

Heb jij gezonde ontlasting? Kijk altijd even achterom!

·       De geur is neutraal.

·       Ik hoef niet te persen op het toilet.

·       Ik ga 1 tot 3x per dag naar het toilet.

·       Ik zie geen stukjes in mijn ontlasting.

·       Mijn ontlasting blijft niet drijven.

·       Ik ga voor het eten naar het toilet.

·       Ik heb eigenlijk geen toiletpapier nodig, plakt ook niet aan het toilet.

·       De kleur is lichtbruin. (Soms kan je eten dit beïnvloeden)

·       Het is een mooie zachte worst.

·       Ik heb geen last van gassen, slijm of bloed.

·       Mijn ontlasting heeft een mooi glanzend laagje.

 

 

Vasten

Af en toe een moment van schaarste is enorm belangrijk om gezond oud te worden. Er zijn veel verschillende manieren om vasten in je leven toe te passen. Van extreem watervasten tot intermittend vasten, vasten met tussenpozen.

 

Na het vasten en het loslaten van talloze afvalstoffen heeft je darm weer ruimte om voedingstoffen op te nemen. Er is weer ruimte in je lichaam, net als dat je af en toe je huis even schoonmaakt en opruimt.

 

Rijstvasten

Heel down to earth en zonder poespas. Gewoon een periode van schaarste en vervolgens een periode met maaltijden die hoog in nutriënten zijn om de organen weer te ondersteunen. In de laatste fase bouwen we op naar een volwaardig voedingspatroon welke je kunt vasthouden. Niks hoeft voor 100%, dus na het rijstvasten kun je ook weer gewoon genieten van bijvoorbeeld een borrelplank!

 

Een van de deelnemers van afgelopen rijstvasten na de 2de fase.

 

“Het is echt een wereld van verschil voor mij.
Totaal geen honger, zoveel lekkere recepten gekregen, dingen gegeten die ik nog nooit had gehad (granaatappel, zoooo lekker).
Meer energie en zoveel nieuwe ontbijtreceptjes die makkelijk, lekker en gezond zijn.
Al wat kilo's kwijt, is ook mooi meegenomen.
En jouw lieve enthousiaste mails zijn een fijne ondersteuning.
Ik ben helemaal happy, thanks!”

 

 

Wil jij je lichaam even grondig onder handen nemen?

 

Lees snel verder….RIJSTVASTEN

 

Vragen? kim@foodyourlife.nl

 

Wil meer weten over een helt lifestyle en het kleuren van je leven? Volg ons dan op Instagram en Facebook. 

 

Instagram: @kimfoodyourlife 

 

Facebook: www.facebook.com/foodyourlife

Reactie schrijven

Commentaren: 0