30 DAGEN BEGELEIDING

Op maat

Vasten is niet alleen watervasten. Je lichaam ontlasten en voeden is ook een vorm van vasten.

 

Wat mooi dat je eraan denkt om jezelf een bewuste periode vaste en bewerkte voeding voor een deel of volledig te ontzeggen. Een periode waarin je op zowel het fysieke, het emotionele, het mentale als het spirituele vlak groeit. Je mag je weer herinneren wie je bent: Pure liefde. Dat vergeten we vaak met als gevolg dat we in afscheiding gaan met de wereld, de ander en vooral: Onszelf. In dit vastenproces ga je een stapje dieper, omdat je afvalstoffen en emoties loslaat. Zo komt er ruimte voor kracht, helderheid en zelfvertrouwen in een lichaam zonder obstructies. Het geeft veel vrijheid - de deken rond je bewustzijn verdwijnt. Vaak heb je na deze periode een meer bewuste levensstijl waarin je je richt op je eigen behoefte en eten & drinken op een ander wijze ervaart. 

 

Dagelijks contact of anders naar wens

Het lichaam ontlasten

Het lichaam maximaal voeden afgestemd op jouw klachten, ongemakken of ziekte

Dagelijkse bewustwording

Inspiraties voor: Ademwerk - Kundalini Yoga - Yoga - Meditatie - Muziek - Sport - Communicatie

Power - Wilskracht - Valkuilen - Patronen - Gewoonten

Jouw unieke voedingspatroon met persoonlijk advies met recepten en menu's

Persoonlijk supplementen advies

Vasten - Intermitterend vasten - detox

 

VOOR AANVANG 30 DAGEN

Persoonlijke intake (formulier)

Persoonlijk consult via Zoom

Inclusief 4 verschillende supplementen voor deze 30 dagen

 

30 DAGEN

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om jouw 30 dagen in te vullen.

Volledig afhankelijk van je beginsituatie en jouw wensen maken we een unieke reis. Dit kan inclusief een diepere vastenperiode zijn tot een periode waarin je andere voedingsgewoonten aanleert en integreert.

Na 30 dagen ben je bewuster en krachtiger om dat voort te zetten wat voor jouw belangrijk is. Onderstaande contact momenten naar behoefte.

Consult via Zoom

Telefonisch contact

App contact

Je ontvangt informatie kaarten, zodat jouw 30 dagen een leerproces op maat wordt.

 Voorbeeld slide hieronder

 

NA 30 DAGEN

Evaluatie consult via Zoom

Waarin we dat bespreken wat voor jou van toepassing is.

BEGELEIDING

30 dagen lang neem ik je mee op reis naar binnen. Je ontvangt veel informatie over de voorbereiding, fasen van het vasten, ademhaling, helende communicatie, hoe eet jij, ontgiften en nog veel meer. Afgestemd op jouw behoefte om een diepe connectie met jezelf aan te kunnen gaan.

Vasten is niet alleen watervasten. Vasten is veel meer dan dat. Je kunt ook 30 dagen je lichaam ontlasten door bewerkte voeding, e-nummers, geraffineerde kolhydraten, suikers, gluten, dierlijke producten te vermijden. Dus alles van intermitterend vasten, maximaal drie maaltijden per dag puur en onbewerkt eten tot watervasten is een bepaalde vorm van vasten. Deze 30 dagen gaan we samen invullen, zodat het volledig past bij jouw intentie.

Vasten herinnert je aan het feit dat je de kracht hebt iets op te geven. Zelfs zoiets fundamenteels als eten. Je vrijwillig onthouden van eten geeft je de mogelijkheid om een nieuw perspectief te ontdekken. Steeds denk je dat je het optimale hebt bereikt en toch kan je weer een laagje dieper. Zowel fysiek als mentaal geeft vasten ruimte voor verlichting en verdieping. Het geeft spirituele inspiratie, creatiekracht, ruimte voor een zelfbewust leven en vrijheid van klachten en ongemakken. Het is een reis die je naar alle lagen in jezelf laat kijken. De fysieke, emotionele, mentale en spirituele laag.

 

“The best of all medicine is resting and fasting”

Benjamin Franklin

 

Naast de spirituele aspecten kun je vasten zien als een soort ‘reset knop’ voor je stofwisseling en als een verjonging van je cellen. Ziekte, vermoeidheid en prikkelbaar zijn is niet normaal. Het lijkt erbij te horen tot je hebt ervaren wat het is om in helder bewustzijn te leven in een maatschappij van overvloed. Je pelt als het ware een laagje van jezelf af. Van jouw fysieke lichaam, jouw emotionele blokkades en jouw onbewuste beperkende overtuigingen die jou in de weg staan te leven vanuit jouw volledig potentieel. Vergroot je gevoel van compassie en tevredenheid voor jezelf en andere. Omarm jezelf met alles wat je bent en voelt, licht en donker. Straal je licht uit en leef jouw mooiste leven.

 

DE FYSIEKE KANT VAN VASTEN

Regelmatig vasten verlengd de levensverwachting en remt het verouderingsproces, je blijft langer gezond. Het leven brengt afvalstoffen met zich mee, die je lichaam moet afvoeren. Voer je dit niet af, dan stapelt het zich op en ontstaat er weefselschade en ontstekingen met allerlei ziekten als gevolg.

Vasten stimuleert de vetverbranding omdat je het lichaam geen brandstof geeft in de vorm van glucose. Het lichaam gaat vetten aanspreken en ketonen aanmaken om jou te voorzien van energie. Vetten zijn een veel zuinigere brandstof waardoor je een heel andere energie gaat ervaren. Ketonen worden in de lever aangemaakt en dit gebruiken je hersenen als brandstof tijdens het vasten. Je gaat stralen, helder denken en bruist van de energie!

Tijdens het zuiveren van je lichaam kun je zowel fysieke afvalstoffen als emoties loslaten. Het is een complete reiniging van lichaam en geest. Er ontstaat een gevoel van tevredenheid, helderheid, rust en zelfbewustzijn. Tijdens het proces van autofagie worden je cellen gerecycled. Je lichaam gaat oude celresten opruimen en vernieuwen, waardoor je lichaam verjongt.

 

DE SPIRITUELE KANT VAN VASTEN

Vasten bevrijdt de geest en draagt bij aan een verhoogde concentratie, zodat het kan focussen op kennis en zelferkenning. Door het wegnemen van verleidingen kun je dichter bij jezelf komen. Wanneer je afziet van deze behoeftes creëer je ruimte voor spirituele ontwikkeling. Met vasten verleg je de aandacht van fysieke verleidingen naar de essentie van het leven.

 

“Rijk is niet degene die meer heeft, maar degene die het minst nodig heeft.”

 

Je ervaart dat je dingen kunt opgeven, zelfs zoiets belangrijkst als eten. Je onthoudt jezelf van eten en richt jezelf naar binnen. Welke emoties ervaar je en wat komt er vrij als je jouw behoeften loslaat?

Je wordt gevoeliger en je zelfvertrouwen groeit. Je kunt beter omgaan met frustraties en tegenslagen omdat je rustiger en zelfbewuster bent. Je leeft op een veel intensere manier. Omdat jij veranderd bent, is de wereld ook veranderd.

 

“Maak een reis naar binnen – een reis, lang of kort, om je te verbinden met jouw essentie”

Wil je meer lezen over vasten? Het waarom en de verschillende processen die voor je gaan werken als je een periode van schaarste inlast. 

 Belangrijk

Wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft, jonger bent dan 18 jaar, kampt met een eetstoornis of last hebt van lever- of nierfalen mag je niet op deze wijze vasten. Er zijn meerdere aandoeningen waarvoor vasten op deze wijze niet de juiste methode is om te herstellen. Als je twijfelt neem dan contact op met mij of met een andere specialist om te kijken wat verstandig is. Ook als je medicatie slikt adviseer ik je om bij een arts na te vragen of dit samen gaat met een vastenperiode.