SACRED CACAO

Wat mooi dat je interesse hebt in de sacred cacao reis op 5 november 2022. Een reis naar binnen, lang of kort, in verbinding met jouw hart en hiermee naar al jouw verlangens: ontmoeting, herkenning, ontroering, liefde, sharing, groei, inzichten en pure joy. Dit document geeft je meer informatie over de sacred cacao en vasten detox-reis.

 

Wij faciliteren deze reis met cacao, microdosis psilocybine, breathwork, meditatie en nog meer mooie tools die allemaal als doel hebben je hart te openen en in verbinding te komen met jezelf, jouw verlangens, elkaar en de natuur.

 

Cacao is een hart openend plantmedicijn om veilig te consumeren en een euforisch gevoel te creëren. Negatieve emoties kun je loslaten om je vervolgens te verbinden met liefdevolle energie. De micodosering psilocybine is optioneel en jij voelt en geeft aan of dit op dat moment past in jouw reis. Samen met een transformerende ademsessie, de meditaties en muziek nemen we je mee op reis. Kies ervoor om op een nieuwe tijdlijn te stappen en open jezelf voor deze helende activatie die we met elkaar creëren. We sluiten de dag met een rijke, plantaardige en aardende maaltijd om als de nieuwe jij weer terug te stappen in de wereld.

 

 

AT HOME RETREAT

Het combineren van sacred cacao en vasten is prachtig. De cacaoceremonie is een cadeautje aan het einde van je vastenperiode. De kers op de taart zeg maar. De cacao is dan heel krachtig omdat je veel meer kan profiteren van de medicinale werking van de cacao. Zo wordt het een periode van meerdere dagen waarin je echt een laagje dieper kunt gaan. Een tijd waarin je afvalstoffen kunt loslaten en meer ruimte biedt voor wat je echt wil en wie je echt bent.

 

“Stoppen met eten en drinken is meer dan een genoegen. Het is een heerlijkheid voor de ziel” 

Lev Tolstoj

VASTEN DETOX-REIS

Wij bieden een 9-daagse Vasten Detox-reis voor een kleine meerprijs aan. Deze reis start via Zoom en 9 dagen lang nemen wij je mee op reis naar binnen. We besteden aandacht aan voeding, ademhaling en meditatie om een diepe connectie met jezelf aan te kunnen gaan.

 

Vasten herinnert je aan het feit dat je de kracht hebt iets op te geven. Zelfs zoiets fundamenteels als eten. Je vrijwillig onthouden van eten geeft je de mogelijkheid om een nieuw perspectief te ontdekken. Steeds denk je dat je het optimale hebt bereikt en toch kan je weer een laagje dieper. Zowel fysiek als mentaal geeft vasten ruimte voor verlichting en verdieping. Het geeft spirituele inspiratie, creatiekracht, ruimte voor een zelfbewust leven en vrijheid van klachten en ongemakken. Het is een reis die je naar alle lagen in jezelf laat kijken. De fysieke, emotionele, mentale en spirituele laag.

 

“The best of all medicine is resting and fasting” 

Benjamin Franklin

 

Naast de spirituele aspecten kun je vasten zien als een soort ‘reset knop’ voor je stofwisseling en als een verjonging van je cellen.

 

Ziekte, vermoeidheid en prikkelbaar zijn is niet normaal. Het lijkt erbij te horen tot je hebt ervaren wat het is om in helder bewustzijn te leven in een maatschappij van overvloed. Je pelt als het ware een laagje van jezelf af. Van jouw fysieke lichaam, jouw emotionele blokkades en jouw onbewuste beperkende overtuigingen die jou in de weg staan volledig te leven vanuit jouw volledig potentieel. Vergroot je gevoel van compassie en tevredenheid voor jezelf en andere. Omarm jezelf met alles wat je bent en voelt, licht en donker. Straal je licht uit en leef jouw mooiste leven.

 

DE FYSIEKE KANT VAN VASTEN

 

Regelmatig vasten verlengd de levensverwachting en remt het verouderingsproces, je blijft langer gezond. Het leven brengt afvalstoffen met zich mee, die je lichaam moet afvoeren. Voer je dit niet af, dan stapelt het zich op en ontstaat er weefselschade en ontstekingen met allerlei ziekten als gevolg.

 

Vasten stimuleert de vetverbranding omdat je het lichaam geen brandstof in de vorm van glucose geeft. Het lichaam gaat vetten aanspreken en ketonen aanmaken om jou te voorzien van energie. Vetten zijn een veel zuinigere brandstof waardoor je een heel andere energie gaat ervaren. Ketonen worden in de lever aangemaakt en dit gebruiken je hersenen als brandstof tijdens het vasten. Je gaat stralen, helder denken en bruist van de energie!

 

Tijdens het zuiveren van je lichaam kun je zowel fysieke afvalstoffen als emoties loslaten. Het is een complete reiniging van lichaam en geest. Er ontstaat een gevoel van tevredenheid, helderheid, rust en zelfbewustzijn. Tijdens het proces van autofagie worden je cellen gerecycled. Je lichaam gaat oude celresten opruimen en vernieuwen, waardoor je lichaam verjongt.

DE SPIRITUELE KANT VAN VASTEN

 

Vasten bevrijdt de geest en draagt bij aan een verhoogde concentratie, zodat het kan focussen op kennis en zelferkenning. Door het wegnemen van verleidingen kun je dichter bij jezelf komen. Wanneer je afziet van deze behoeftes creëer je ruimte voor spirituele ontwikkeling. Met vasten verleg je de aandacht van fysieke verleidingen naar de essentie van het leven.

 

“Rijk is niet degene die meer heeft, maar degene die het minst nodig heeft.”

 

Je ervaart dat je dingen kunt opgeven, zelfs zoiets belangrijkst als eten. Je onthoudt jezelf van eten en richt jezelf naar binnen. Welke emoties ervaar je en wat komt er vrij als je jouw behoeften loslaat?

 

Je wordt gevoeliger en je zelfvertrouwen groeit. Je kunt beter omgaan met frustraties en tegenslagen omdat je rustiger en zelfbewuster bent. Je leeft op een veel intensere manier. Omdat jij veranderd bent, is de wereld ook veranderd.

“Maak een reis naar binnen – een reis, lang of kort, om je te verbinden met je hart”

 

DATUM

25 oktober Zoom

28 oktober start At Home Retreat

5 november Sacred Ceremonie

Max 7 personen

 

INVESTERING

Sacred Ceremonie €175,-

Sacred Ceremonie & At Home Retreat €274,-

 

Liefs Laura, Caroline en Kim

 

AANMELDEN

- Aanmelden via de contactpagina -