Watervasten en sapvasten

Er zijn heel veel manieren helend vasten toe te passen. Het gaat erom dat je er volledig bewust mee aan de slag gaat en dat het een manier is die bij je past. Watervasten is de meest diepe vorm van vasten. Sapvasten is een andere manier, waarbij we gebruikmaken van sappen uit een slowjuicer. Deze vorm van vasten kun je ook voor een langere periode inzetten, omdat je het lichaam constant voorziet van een enorme boost aan nutriënten. Het is helemaal aan jou welke manier van vasten op dit moment aansluit bij je behoefte. Watervasten en sapvasten kun je beide gebruiken om af te vallen, je te richten op innerlijke spiritualiteit en om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. 

 


HOE LANG VASTEN

Watervasten doen we maximaal 72 uur, 3 dagen. Op deze manier profiteer je volop van autofagie en wegen de voordelen maximaal op tegen de nadelen. Heb je nog nooit eerder een vast gedaan, dan kun je het ook stapsgewijs opbouwen. Je begint dan eerst met 24 uur, vervolgens een keer 48 uur en als laatste de 72 uur. Ook 24 uur vasten geeft je al de nodige gezondheidsvoordelen. De duur van je vast is afhankelijk van je beginsituatie en je intentie. 

 

Sapvasten kun je tot wel 21 dagen doen, maar ook hierbij is 72 uur een mooi doel. Een korte periode van 3 dagen volbrengen kan je al zoveel energie en kracht geven. Het voordeel van langer sapvasten is dat je eerste de detox fase hebt en vervolgens een fase waarin je lichaam maximaal gebruik kan maken van de nutriënten die je hem geeft. Het is echt een helend en steeds dieper proces.

WANNEER VASTEN

Het is belangrijk om je vast goed te plannen. Kies een periode waarin je weinig stress hebt en je de focus volledig op het vasten kan leggen. Het is belangrijk dat je tijdens het vasten zowel mentale als fysieke rust kunt nemen. Daar tegenover staat dat je na een vastenperiode een grotere mentale focus hebt en meer energie ervaart. Vasten kan spannend zijn, onbekend zijn, maar zie het als een avontuur, als een reis. Zowel een innerlijke reis als een verlossing van afvalstoffen en vernieuwing. Bij het sapvasten is het van belang dat je in de ochtend tijd vrijmaakt om sappen te maken. In verse sappen zitten de meeste nutriënten. 


Watervasten

Voor maximaal 72 uur gaan we enkel water tot ons nemen. We kiezen er bewust voor om ons een periode te onthouden van voeding om te profiteren van de voordelen als vetverbranding, autofagie, ontgiften en spiritualiteit. Alle voordelen van vasten kan je vinden op de vorige pagina. 

 

72 uur - 3 dagen

 

Sapvasten

Voor een periode van 72 uur, 7 dagen, 14 dagen of 21 dagen gaan we enkel sappen uit de slowjuicer tot ons nemen. We kiezen er bewust voor om ons een periode te onthouden van vaste voeding om te profiteren van de voordelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Alle voordelen van vasten kan je vinden op de vorige pagina. 

 

72 uur - 3 dagen

7 dagen 

14 dagen 

21 dagen 


In een groep of 1-op-1 begeleiding

De voorbereiding is volledig afhankelijk van je beginsituatie en deze zal ik persoonlijk met je bespreken. Voordat we beginnen met vasten bespreken we welke voorbereiding het beste bij je past. We kijken naar je huidige mentale en fysieke gezondheid, naar je intentie en de manier van vasten je gaat inzetten, watervasten of sapvasten. Hoe beter je bent voorbereidt op een periode van vasten, des te groter is het resultaat. Voordelen zijn als je nu al gebruik maakt van intermitterend vasten en heel puur en onbewerkt eet. Wanneer je nu veel koffie, alcohol, bewerkte voeding, suikers en dierlijke producten gebruikt zal de stap naar een vastenperiode wat groter zijn. Je krijgt voor het vasten een uitgebreide vragenlijst en wij hebben telefonisch contact om jouw persoonlijke beginsituatie te bespreken. 

In een groep

We starten het 72 uur watervasten of sapvasten in een groep. Jouw reis begint met het aanmelden voor een bepaald startmoment via het contactformulier hieronder. Ook voor vragen kun je het contactformulier gebruiken. Binnen 24 uur krijg je van mij persoonlijk bericht. 

 

"Ik wil graag meedoen en mijn voorkeur gaat uit naar maandag 6 juni. Graag wil ik het watervasten doen."

 

Vaststellen beginsituatie

Vervolgens neem ik contact met je op en bepalen we samen hoe jouw reis eruit gaat zien, zodat hij zo goed mogelijk aansluit bij jouw intentie. Je ontvangt van mijn een uitgebreid intake formulier en alvast de nodige informatie om je voor te bereiden op de vastenperiode. 

 

Gezamenlijk start via zoom

Op de startdatum gaan we als groep starten. Via zoom komen we samen en bespreken we alles omtrent het vasten. Ik leg uit, geef tips en je kunt alle vragen stellen die je nog hebt. Vanaf dit moment voeg ik je ook toe in een telegram of whats'app groep. Hier kunnen jullie onderling ook contact hebben.

 

Start voorbereiden - 1, 2 of 3 dagen

De volgende dag (of zoals afgesproken) begin je met voorbereiden. Hoe jouw persoonlijke reis eruit ziet hebben we samen telefonisch vastgesteld. Tijdens de gehele periode van voorbereiden, vasten en opbouwen sta ik tot je beschikking en ondersteun ik op de manier die voor jou prettig is. 

 

Start vastenperiode - maximaal 72 uur - 3 dagen

Na de voorbereidingsperiode start het vasten. Ook hier ben ik er om je te ondersteunen waar nodig. Dit kan telefonisch, via de app, telegram of de mail. 

 

Start opbouwen - 2 of 3 dagen

Geheel afhankelijk van de reis die je maakt begint het opbouwen na de periode van vasten. Dit kan bij iedereen op een ander moment zijn. 

 

Gezamenlijke afsluiting via zoom

We sluiten de vastenperiode samen af via zoom. Het kan zijn dat je al klaar bent met opbouwen of nog een aantal dagen te gaan hebt. Tijdens de afsluiting ontvang je mij tips voor het voortzetten van een gezonde levensstijl, we delen ervaringen en je kunt mij vragen stellen. 

 

Na het vasten

Nog een drie dagen sta ik tot je beschikking voor vragen, zodat jij het optimale uit je vastenperiode kan halen. 

STARTDATA

Ben je geïnspireerd en wil jij gezamenlijk starten aan een vastenperiode, vul dan onderstaand formulier in en vertel mij op welke datum je wil aansluiten. Wil je liever op een ander moment beginnen, kijk dan bij 1-op-1 begeleiding. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen via onderstaand contactformulier. Binnen 24 uur krijg je van mij persoonlijk bericht. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


1-OP-1 BEGELEIDING

Het 72 uur watervasten of sapvasten kan je op ieder gewenst moment ook individueel starten. We plannen dan een vastenperiode die volledig op jouw agenda en intentie is is afgestemd. Een lange sapvasten reis van 7, 14 of 21 dagen kun je ook maken met 1-op-1 begeleiding. Ik neem je mee op reis en sta persoonlijk voor je klaar gedurende de gehele periode om er zo'n optimaal mogelijke tijd van te maken. 

 

Jouw reis begint met het kenbaar maken van je interesse in een individuele reis via het contactformulier.

 

Vaststellen beginsituatie

Vervolgens neem ik contact met je op en bepalen we samen hoe jouw reis eruit gaat zien, zodat hij zo goed mogelijk aansluit bij jouw intentie. Je ontvangt van mij een uitgebreide intake en alvast de nodige informatie om je voor te bereiden op de vastenperiode. 

 

Persoonlijk contact - telefonisch of videobellen

Je hebt een individueel consult waarin we jouw persoonlijke situatie bekijken, ik tips geef en je alle vragen kunt stellen die je nog hebt. 

 

Start voorbereiden - duur afhankelijk van jouw persoonlijk situatie

De volgende dag (of zoals afgesproken) begin je met voorbereiden. Hoe jouw persoonlijke reis eruit ziet hebben we samen uitvoerig besproken tijdens het consult. Tijdens de gehele periode van voorbereiden, vasten en opbouwen sta ik tot je beschikking en ondersteun ik op de manier die voor jou prettig is. 

 

Start vastenperiode - duur afhankelijk van jouw persoonlijk situatie

Na de voorbereidingsperiode start het vasten. Ook hier ben ik er om je te ondersteunen waar nodig. Dit kan telefonisch, via what's app, telegram of de mail. 

 

Start opbouwen - duur afhankelijk van jouw persoonlijk situatie

Geheel afhankelijk van de reis die je maakt begint het opbouwen na de periode van vasten. Deze opbouw kunnen we zo lang maken als voor jouw prettig is. Het vasten kan een verandering teweegbrengen en hier kan ik je handvatten voor geven.

 

Persoonlijk contact telefonisch of videobellen

We sluiten de vastenperiode samen af met een persoonlijk consult. We plannen samen in wanneer het voor jou prettig is om samen af te sluiten. Tijdens de afsluiting ontvang je mij tips voor het voortzetten van een gezonde levensstijl, we delen ervaringen en je kunt mij vragen stellen. 

 

Na het vasten

Je kunt altijd contact met mij opnemen wanneer je na de vastenperiode nog met vragen zit of dieper wil gaan.

 

STARTDATA

Ben je geïnspireerd en wil jij een reis gaan maken met 1-op-1 begeleiding, vul dan onderstaand contactformulier in. Geef aan wat je wensen zijn of stel al je vragen. Ik neem vervolgens binnen 24 uur persoonlijk contact met je op. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


INVESTERING IN JEZELF - je bent het waard

"Investing in yourself, is the best investment you will ever make." Robin Sharma

Jij ben het hartstikke waard om in te investeren. Gun het jezelf, je wordt er meer jezelf van, maar ook veel leuker voor de mensen om je heen. Gedachten als, nu is niet de juiste tijd of ik heb het geld niet, zijn dat echt redenen of zijn het excuses? Als je echt iets wil is er een oplossing, jij bent de baas over je keuzes en gedachten. Voor nieuwe schoenen of een etentje is geld snel uitgegeven, maar hoeveel investeer je echt in jezelf. Een nieuwe aankoop of lekkere maaltijd geeft direct een gevoel van geluk, maar na een tijdje heb je weer nieuw geluk nodig. Vasten en levensstijl veranderingen zijn langdurige veranderingen in tevredenheid en geluk. Als holistisch coach kan ik je hierbij ondersteunen. Het is vaak een stap buiten je comfortzone, maar daar zit de winst. Hou jij het bij een piek van geluk of investeer je in langdurige verandering?


GROEP

De investering voor het 72 vasten in een groep is €45,-.

Totaal 9 dagen

 

Inclusief

Uitgebreide intake 

Persoonlijke begeleiding

Zoom meeting voor het vasten

Volledige begeleiding tijdens de vastenperiode

Zoom meeting na het vasten

Tips voor het voortzetten van veranderingen

Recepten

 

1-OP-1 BEGELEIDING

De investering voor 1-op-1 begeleiding is afhankelijk van de duur van je vastenperiode. 

 

72 uur - 3 dagen | €75,- (totaal 9 dagen)

7 dagen | 99,- (totaal 13 dagen)

14 dagen | 129,- (totaal 20 dagen)

21 dagen | 149,- (totaal 27 dagen)

 

Inclusief

Uitgebreide intake

Persoonlijk consult voor het vasten

Persoonlijke begeleiding 

Volledige begeleiding tijdens de vastenperiode

Persoonlijk consult na het vasten

Tips voor het voortzetten van veranderingen

Recepten