Watervasten en sapvasten

Er zijn heel veel manieren om helend vasten toe te passen. Het gaat erom dat je er volledig bewust mee aan de slag gaat en dat het een manier is die bij je past. Watervasten is de meest diepe vorm van vasten. Sapvasten is een andere manier, waarbij we gebruikmaken van sappen uit een slowjuicer. Deze vorm van vasten kun je ook voor een langere periode inzetten, omdat je het lichaam constant voorziet van een enorme boost aan nutriënten. Het is helemaal aan jou welke manier van vasten op dit moment aansluit bij je behoefte. Watervasten en sapvasten kun je beide gebruiken om af te vallen, je te richten op innerlijke spiritualiteit en om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. 

 


HOE LANG VASTEN

Watervasten doen we maximaal 72 uur, 3 dagen. Op deze manier profiteer je volop van autofagie en wegen de voordelen maximaal op tegen de nadelen. Heb je nog nooit eerder een vast gedaan, dan kun je het ook stapsgewijs opbouwen. Je begint dan eerst met 24 uur, vervolgens een keer 48 uur en als laatste de 72 uur. Ook 24 uur vasten geeft je al de nodige gezondheidsvoordelen. De duur van je vast is afhankelijk van je beginsituatie en je intentie. 

 

Sapvasten kun je tot wel 21 dagen doen, maar ook hierbij is 72 uur een mooi doel. Een korte periode van 3 dagen volbrengen kan je al zoveel energie en kracht geven. Het voordeel van langer sapvasten is dat je eerste de detox fase hebt en vervolgens een fase waarin je lichaam maximaal gebruik kan maken van de nutriënten die je hem geeft. Het is echt een helend en steeds dieper proces.

WANNEER VASTEN

Het is belangrijk om je vast goed te plannen. Kies een periode waarin je weinig stress hebt en je de focus volledig op het vasten kan leggen. Het is belangrijk dat je tijdens het vasten zowel mentale als fysieke rust kunt nemen. Daar tegenover staat dat je na een vastenperiode een grotere mentale focus hebt en meer energie ervaart. Vasten kan spannend zijn, onbekend zijn, maar zie het als een avontuur, als een reis. Zowel een innerlijke reis als een verlossing van afvalstoffen en vernieuwing. Bij het sapvasten is het van belang dat je in de ochtend tijd vrijmaakt om sappen te maken. In verse sappen zitten de meeste nutriënten. 


Watervasten

Voor maximaal 72 uur gaan we enkel water tot ons nemen. We kiezen er bewust voor om ons een periode te onthouden van voeding om te profiteren van de voordelen als vetverbranding, autofagie, ontgiften en spiritualiteit. Alle voordelen van vasten kan je vinden op de vorige pagina. 

 

72 uur - 3 dagen

 

TOTAAL - 9 dagen

Inclusief 

3 dagen voorbereiden

3 dagen vasten

3 dagen opbouwen

 

Sapvasten

Voor een periode van 72 uur, 7 dagen, 14 dagen of 21 dagen gaan we enkel sappen uit de slowjuicer tot ons nemen. We kiezen er bewust voor om ons een periode te onthouden van vaste voeding om te profiteren van de voordelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Alle voordelen van vasten kan je vinden op de vorige pagina. 

 

72 uur - 3 dagen

 

 TOTAAL - 9 dagen

Inclusief 

3 dagen voorbereiden

3 dagen vasten

3 dagen opbouwen

 

Langere vasten periodes in overleg


1-op-1 begeleiding

De voorbereiding is volledig afhankelijk van je beginsituatie en deze zal ik persoonlijk met je bespreken. Voordat we beginnen met vasten bespreken we welke voorbereiding het beste bij je past. We kijken naar je huidige mentale en fysieke gezondheid, naar je intentie en de manier van vasten je gaat inzetten, watervasten of sapvasten. Hoe beter je bent voorbereidt op een periode van vasten, des te groter is het resultaat. Voordelen zijn als je nu al gebruik maakt van intermitterend vasten en heel puur en onbewerkt eet. Wanneer je nu veel koffie, alcohol, bewerkte voeding, suikers en dierlijke producten gebruikt zal de stap naar een vastenperiode wat groter zijn. Je krijgt voor het vasten een uitgebreide vragenlijst en wij hebben telefonisch contact om jouw persoonlijke beginsituatie te bespreken. 

Starten op ieder gewenst moment

Het 72 uur watervasten of sapvasten kan je op ieder gewenst moment individueel starten. We plannen een vastenperiode die volledig op jouw agenda en intentie is is afgestemd. Een lange sapvasten reis van 7, 14 of 21 dagen kan ook. Ik neem je mee op reis en sta persoonlijk voor je klaar gedurende de gehele periode om er zo'n optimaal mogelijke tijd van te maken. 

 

Jouw reis begint met het kenbaar maken van je interesse in een individuele reis via contact of een directe bestelling plaatsen op deze pagina

 

Vaststellen beginsituatie

Vervolgens neem ik contact met je op en bepalen we samen hoe jouw reis eruit gaat zien, zodat hij zo goed mogelijk aansluit bij jouw intentie. Je ontvangt van mij een uitgebreide intake en alvast de nodige informatie om je voor te bereiden op de vastenperiode. 

 

Persoonlijk contact - telefonisch of videobellen

Je hebt een individueel consult waarin we jouw persoonlijke situatie bekijken, ik tips geef en je alle vragen kunt stellen die je nog hebt. 

 

Start voorbereiden - 3 dagen

Tijdens de gehele periode van voorbereiden, vasten en opbouwen sta ik tot je beschikking en ondersteun ik op de manier die voor jou prettig is. 

 

Start vastenperiode - 72 uur | 3 dagen (of langer in overleg)

Na de voorbereidingsperiode start het vasten. Ook hier ben ik er om je te ondersteunen waar nodig. Dit kan telefonisch, via what's app of de mail. 

 

Start opbouwen - 3 dagen

Deze opbouw kunnen we aanpassen naar jou behoefte. Het vasten kan een verandering teweegbrengen en hier kan ik je handvatten voor geven.

 

Persoonlijk contact telefonisch of videobellen

We sluiten de vastenperiode samen af met een persoonlijk consult. We plannen samen in wanneer het voor jou prettig is om samen af te sluiten. Tijdens de afsluiting ontvang je mij tips voor het voortzetten van een gezonde levensstijl, we delen ervaringen en je kunt mij vragen stellen. 

 

Na het vasten

Je kunt altijd contact met mij opnemen wanneer je na de vastenperiode nog met vragen zit of dieper wil gaan.

 

Vasten iets voor jou? Gratis intake.

Ben je geïnspireerd en wil je gaan vasten of twijfel je nog of vasten iets is wat bij je past? Vraag je gratis intake aan, zodat we samen kunnen kijken wat voor jou het beste is op dit moment. Weet je zeker dat je wil beginnen neem dan contact op via de contact button hieronder en vertel mij wat jouw wensen zijn. Binnen 48 uur krijg je van mij persoonlijk bericht. 

Mooie mensen die je voor zijn gegaan

Commentaren: 0

INVESTERING IN JEZELF - je bent het waard

"Investing in yourself, is the best investment you will ever make." Robin Sharma

Jij ben het hartstikke waard om in te investeren. Gun het jezelf, je wordt er meer jezelf van, maar ook veel leuker voor de mensen om je heen. Gedachten als, nu is niet de juiste tijd of ik heb het geld niet, zijn dat echt redenen of zijn het excuses? Als je echt iets wil is er een oplossing, jij bent de baas over je keuzes en gedachten. Voor nieuwe schoenen of een etentje is geld snel uitgegeven, maar hoeveel investeer je echt in jezelf. Een nieuwe aankoop of lekkere maaltijd geeft direct een gevoel van geluk, maar na een tijdje heb je weer nieuw geluk nodig. Vasten en levensstijl veranderingen zijn langdurige veranderingen in tevredenheid en geluk. Als holistisch coach kan ik je hierbij ondersteunen. Het is vaak een stap buiten je comfortzone, maar daar zit de winst. Hou jij het bij een piek van geluk of investeer je in langdurige verandering?