GLUTATHION EN CHLORELLA

 

DE MOEDER VAN DE ANTIOXIDANTEN EN EEN KRACHTIG ONTGIFTER

Wij leven in een wereld van overvloed met slechte voeding, straling, vervuiling en stress. Deze factoren samen met medicatie, veroudering, infecties, intensieve sport, roken, vermoeidheid, brandwonden en verwondingen doen een aanslag op onze lichaamsvoorraden. Glutathion is een lichaamseigen stof die je kan inzetten om deze gifstoffen onschadelijk te maken. Is de toxische belasting hoger dan de aanmaak van glutathion in het lichaam dan ontstaan er ziekten en ongemakken. Je kunt bij hoge belasting kiezen voor een aanvulling met supplementen. Gun jezelf extra ondersteuning om afvalstoffen af te voeren en zo meer ruimte te geven voor het echte pure gevoel van leven. 

 

Glutathion bevordert het natuurlijke afweersysteem

Detoxificatie

Antioxidatie

Immuun versterkend

Ontstekingsremmend op celniveau

DNA beschermend

 

Glutathion heeft detoxificerende eigenschappen, een immuun versterkende werking en een anti-oxidatieve functie. Het lichaam kan zelf glutathion aanmaken uit de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. Maar wanneer het lichaam stress, ongezonde voeding, hoge toxische belasting of ziekte ervaart is het niet in staat om voldoende glutathion aan te maken. Wanneer je onvoldoende glutathion hebt ontstaan er ontstekingen, weefselschade en daalt onze energie. De afvalstoffen stapelen zich op en je lichaam wordt zieker en sneller oud. 

 

DETOXIFICATIE

Glutathion bindt zich aan vet oplosbare toxines zoals zware metalen, oplosmiddelen, pesticiden en maakt deze wateroplosbaar, zodat ze kunnen worden uitgescheiden. Deze ondersteuning kan je veel brengen in het dagelijks leven, maar ook een grote hulp zijn tijdens een vasten detox-reis. Tijdens het vasten ga je vetten verbranden en daarbij komen veel afvalstoffen, vrije radicalen, vrij. Glutathion helpt je met het afvoeren van deze vrije radicalen en beschermd ook de leverfunctie zelf. Wanneer de toxische belasting door intensief sporten of een hoge toxische belasting te groot is, dan kan je lichaamseigen productie van glutathion het niet aan. Suppleren is dan aan te bevelen. 

ANTIOXIDATIE

Het is de moeder van alle antioxidanten en daarmee de krachtigste vrije radicalen vanger. Hij is de enige met een zelf regenererend vermogen om vrije radicalen te neutraliseren. Naast dat hij zichzelf kan regenereren ondersteund hij ook in het hergebruik van andere antioxidanten die geoxideerd zijn geraakt. Denk aan vitamine C, vitamine E, alfa-liponzuur en co-enzym Q10. Je kunt deze dus hergebruiken, waardoor jouw antioxidantensysteem vergroot, omdat ze hun rol als antioxidant nog een keer kunnen vervullen. Daarom heet glutathion ook de moeder van alle antioxidanten. 

 

IMMUUNVERSTERKEND

Het helpt infecties bestrijden, chronische ziekten voorkomen (kanker, hart- en vaatziekten, dementie) en ziekte behandelen (autisme, artritis, leverziekte). Glutathion zorgt voor reproductie en activering van lymfocyten, is betrokken bij alle eigen genezings- en beschermingsmaatregelen van het lichaam. Dus groeien, herstellen en activatie van het immuunsysteem zijn afhankelijk van glutathion. Bijna alle functie aandoeningen en ziekten beginnen met een ontsteking op cellulair niveau. Glutathion heeft ontstekingsremmende eigenschappen in de cel en zorgt zo voor een betere gezondheid. 

 

DNA BESCHERMEND

Het DNA in de celkern wordt door glutathion beschermd tegen oxidatie wanneer er voldoende van aanwezig is. Zo zorgt het dus voor een optimale werking van onze cellen. Je bent opgebouwd uit miljoenen cellen, het is dus wel prettig als ze gezond zijn en hun taken kunnen uitvoeren. Zo zorgt glutathion voor een gezond lichaam in het algemeen. 

 

JE GLUTATHION STATUS

Een goede glutathion status is erg belangrijk in het lichaam. Wanneer de voorraden te laag zijn door constante oxidatieve stress vervallen de beschermingsmechanismes. De maatschappij, de westerse wereld, zit vol met toxische belasting en de dosis is al snel te hoog. Het is belangrijk om je hier bewust van te zijn om enerzijds de belasting te verlagen en aan de andere kant de kracht van je lichaam te verhogen. Wanneer het glutathion niveau in je lichaam laag is ben je vatbaarder voor DNA-schade. Vooral de hersenen en het zenuwstelsel zijn heel gevoelig voor weefselschade door vrije radicalenreacties. Cellen die te veel beschadigd zijn doden zichzelf en zo ontstaan er degeneratieve aandoeningen en snellere veroudering. 

 

“Verlaag de toxische belasting en verhoog je nutriënten status voor meer energie en helderheid.”

 

WELKE VORM VAN GLUTATHION

Er zijn drie vormen glutathion. De gereduceerde vorm (GSH), de geoxideerde vorm (GSSG) en S-Acetyl-Glutathion (SAG). Wordt er de therm L-glutathion gebruikt dan wordt meestal de gereduceerde vorm bedoelt. Deze verbinding (GSH) heeft een beschermende werking, maar kan als supplement niet goed worden opgenomen. S-acetyl-Gutathion kan wel goed worden opgenomen en blijft stabiel in het maag-darmkanaal. Het wordt volledig geabsorbeerd in het bloed en opgenomen in de cellen van het lichaam, waar hij beschermend werkt. Dit is de stof die jij kan gebruiken. 

 

CHLORELLA

Glutathion samen met chlorofyl en cofactoren als B-vitamine ondersteunen de afvoer van gifstoffen in het lichaam heel sterk. Door glutathion te combineren met chlorella bevordert het de natuurlijk detox nog meer. Chlorellla is een eencellige zoetwater alg die behoort tot de oudste vorm van plantaardig leven op aarde. Chlorella bevat een heel pakket aan mineralen, aminozuren, enzymen, vetzuren, essentiële suikers, eiwitten, sporenelementen en antioxidanten. Ook stimuleert het je natuurlijke reinigingsmechanisme door het gehalte van glutathion te verhogen, ze werken synergetisch met elkaar. Samen reinigen ze de darm, zuiveren ze het bloed en versterken ze de totale afweer. Chlorella bevat een hoog concentraat chlorofyl. Dit zorgt voor het gezond houden van je bloed, je spijsverteringsorganen als je darmen en ondersteund je lever en nieren.  Ook bevat chlorella de chlorella growt factor (CGF). CGF is een stof die zich razendsnel kan vermenigvuldigen en in ons lichaam bijdraagt aan het herstel van lichaamscellen en weefsels. CGF bindt zich aan zware metalen en deze kunnen zo het lichaam via de normale spijsvertering verlaten.  

 

WERKING

Gezonde darmen en spijsvertering 

Reguleren bloedsuikerspiegel (minder snacken)

Hormoonbalans

Ontstekingsremmend

Virale en bacteriële infecties

Reiniging en werking van de lever

Meer energie

Mega ontgifter

Verhoogd de algemene afweer

 

 

CHLORELLA BEVAT

Veel vitamine en mineralen

Hoge waarden aan eiwitten

Essentiele gezonde vetten

Voedingsvezels

Hoog concentraat chlorofyl

Chlorella Growt Factor (CGF)

 

 

BEWUST LEVEN

Wil je meer weten over een supplement wat ik zou aanbevelen dan mag je dat altijd vragen. Ga je zelf opzoek let dan heel goed op de werkzaamheid van de stof en of er geen synthetische vul-, hulp- of smaakstoffen zijn gebruikt. Heel veel fabrikanten gaan voor kwantiteit, veel voor weinig. Dit komt de kwaliteit van een product niet ten goede en dus ook je lichaam niet. 

 

Als je vragen hebt mag je ze altijd stellen. Heb je een etiket en twijfel je of je dit wel of niet zou gebruiken? Ik kijk graag met je mee. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of contact opnemen via de contactpagina. 

 

Liefs Kim

Ik werk al een geruime tijd als therapeut en heb lang niet de juiste ondersteuning qua supplementen kunnen vinden. Dit heb ik nu wel en dat is erg fijn werken, want soms zie je door de bomen het bos niet meer in de wereld van supplementen. Naast deze check ik ook altijd wat je al gebruikt, want goed is goed en dat hoeven we niet te vervangen. Maar ik verbaas mij keer op keer wat er allemaal op het etiket vermeld staat of onduidelijk is.

 

Wil je meer weten over supplementen die 100% natuurlijk zijn, geen synthetische stoffen of chemische toevoegingen als e-nummers bevatten? Het zijn kwalitatief hoogwaardige producten en qua prijs vergelijkbaar met andere producten van dezelfde kwaliteit op de markt. 

 

Via onderstaande link kan je vast een kijkje nemen in de supplementen die ik het meest gebruik. En natuurlijk wijk ik hiervan af als er andere nutriënten of samenstellingen nodig zijn. Alles is een keuze. Maar mijn lichaam is natuurlijk en ik wil dit graag voeden met natuurlijke producten, dat is mijn visie en dus neem ik dit mee in mijn behandelingen. 

 

Wil je uitleg, heb je vragen of wil je gewoon meer informatie dan mag je mij altijd contacten. 

Commentaren: 0