Holistisch coach

Stel jij jezelf wel is de vraag; "is dit alles?" Twijfel je of je het goede doet of sta je voor een moeilijke keuze. Weet je niet goed wat je wil, waar je staat en wat echt bij je past? Heb je het gevoel dat je de controle over je lichaam bent verloren en stapelen ongemakken zich op. Wil je wel meer bewegen, gezonder eten of stoppen met roken, maar krijg je het niet voor elkaar om het te implementeren? Merk je dat je de laatste tijd steeds meer eisen aan jezelf stelt, steeds vaker piekert of moeite hebt met het genieten van het leven?

 

Als holistisch coach kan ik je ondersteunen in het goed zorgen voor jezelf, rust creëren en de energie terugbrengen. Coaching kan op veel manieren en momenten in je leven een manier zijn om verder te komen. Met 'lifestyle' bedoelen we de manier waarop je leeft. Er is geen goede of foute manier van leven. Het is fijn om de manier van leven te vinden die bij jou past. Als coach kan ik je helpen zoeken naar een manier van leven die past bij jou. Een manier waarop jij van je optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid kunt genieten in een omgeving waar jij blij van wordt. We werken aan je innerlijk welbevinden, rust en een gezonde levensstijl. We kijken op een holistische manier naar de mens in zijn geheel en alle factoren die van invloed kunnen zijn op jouw leven.

 

Wil je sparren over je huidige leefstijl en kijken waar verbeterpunten liggen of heb je specifieke punten die je aan wil pakken. Als coach kan ik je helpen om je behoefte te vinden, doelen te stellen en ondersteunen bij implementatie. Wie ben ik en wat wil ik. Vertrouwen in jezelf. 

 

Online coaching "Geen reistijd en flexibel plannen"

Wandel coach "Veluwezoom"

 

Als coach ben ik gespecialiseerd in leefstijl gerelateerde gedragsverandering als fitter worden, vrolijker worden, op gewicht blijven, gewoonten doorbreken en je leven zo indelen dat jij tevreden bent. Ik kan je helpen om haalbare doelen stellen, gedachten ordenen, motivaties onderkennen, werken aan nieuwe gewoontes, prioriteiten stellen en volhouden van een verandering. Het doel is meer tevredenheid, overzicht, diepgang en rust. Het creëren van een levensstijl die echt bij jou past. Een leven waar je blij van wordt. Het is jouw reis. 

 

Ik ben expert op leefstijl - jij bent expert in je eigen leven. 

  

Je kunt contact opnemen via onderstaande knop of via de contact pagina en dan kijken we samen of ik de juiste persoon ben om je helpen. 

Holistisch coach - lifestyle

Voeding, bewegen en voldoende rust zijn een belangrijke basis voor een gezonde levensstijl. Het geeft je lichaam en geest wat het nodig heeft om met dingen om te gaan. Het is niet altijd makkelijk om dingen hierin te veranderen. Vaak heb je al een lange tijd bepaalde patronen en gewoonten. Als deze je niet ondersteunen dan is het belangrijk om ze te doorbreken en te veranderen. De eerste stap hierin is je bewust worden van huidige gewoonten. Vervolgens kun je gedachten ombuigen en gedrag veranderen. Je kunt oude gewoonten afleren en nieuwe gewoonten die jou meer ondersteunen eigen maken. 

 

VOEDING

Ken je dat gevoel van constante drang naar zoetigheid of ga je trillen als niet op tijd eet. Heb je een opgeblazen gevoel na de maaltijd of moet je soms rennen naar de toilet. Ben je futloos en heb je weinig energie. Kun je niet helder denken of ben je snel prikkelbaar. Sta je op met stijve spieren en ben je niet uitgeslapen. Dit zijn symptomen van een lichaam die laten zien dat het niet helemaal goed gaat. Als je al een stap verder bent dan laten klachten als reuma, acne, astma, insuline resistentie, hoge bloeddruk, depressie of andere klachten zich zien. Een lichaam met veel acute of chronische ontstekingen zijn vaak de basis van veel klachten. 

 

Voor het aanpassen van je voedingspatroon kunnen veel uiteenlopende redenen zijn. Dit kunnen klachten zijn, maar ook de wens om nog fitter te zijn dan je nu al bent. Je medicijn is dichterbij dan je denkt. Ziekte neemt veel meer tijd in beslag dan het zorgen voor een passend voedingspatroon. Het is belangrijk dat je de regie over je lichaam niet uit handen verliest. Je lichaam heeft een zelfherstellend vermogen. Dit systeem moeten we wel ondersteunen met de juiste middelen, zodat hij de balans kan bewaren. Het kost tijd en energie om deze staat te behouden, maar het kost meer tijd om hem weer in deze staat te brengen. Zorg voor voldoende aandacht voor lichaam, geest en leefomgeving. 

 

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT

Als orthomoleculair therapeut kan ik je helpen om je voedingspatroon aan te passen, gewoontes te doorbreken en het beste uit je lichaam te halen. We voeden je lichaam, geven hem wat hij nodig heeft om optimaal te functioneren. Het is jouw lichaam en jij kan het beste voelen wat hij nodig heeft. Soms kan het zijn dat je het gevoel hebt dat alles wat je eet voor problemen zorgt. Een intolerantie onderzoek kan uitkomst bieden. Via de link onderaan de pagina kun je hier meer over lezen. Het is geen dieet, maar een verandering van levensstijl. Je krijgt meer kennis en kunt steeds bewustere keuzes maken. Je ervaart de veranderingen en voelt wat het met je lichaam doet. Jij kent je lichaam en ik ben expert op het gebied van voeding.

 

BEWEGEN 

Na mijn jarenlange ervaring als sportinstructeur bij defensie heb ik aardig wat over training mogen leren en ervaren. Bewegen is belangrijk voor lichaam en geest. Het geeft ruimte en zorgt voor een sterk lichamelijk systeem. Het is belangrijk om op een manier te bewegen die je energie geeft. Iedereen heeft zo zijn eigen doel met bewegen. Ik kan je helpen bij het stellen van een realistisch doel en kijken of wat je doet ook het nastreven van je doel is. Het kan ook zijn dat je het sporten steeds uitstelt of weer vervalt in periodes van niet bewegen. Samen kunnen we kijken waar dit aan ligt en hoe je dit kan aanpakken. Er kan altijd een excuus zijn, maar zorg dat je een reden hebt om te bewegen en haal er plezier uit. 

 

VASTEN

Als vastencoach kan ik je begeleiden in een reis die je zowel lichamelijk als geestelijk veel verlichting en verdieping kan geven. Je kunt via het menu meer lezen over rijstvasten, helend vasten, watervasten en sapvasten. Daarnaast is intermitterend vasten een onderdeel die altijd terugkomt in het veranderen van levensstijl en dus een onderwerp waar veel aandacht aan besteed wordt. 

 

LEVENSSTIJL

Voeding, bewegen en voldoende rust zijn een onderdeel van onze levensstijl. Ze geven het lichaam en de geest de energie om met dingen om te gaan en helder te denken. Het is een basis, maar er zijn natuurlijk veel meer facetten in het leven die voor een tevreden en energiek leven kunnen zorgen. Denk aan de manier waarop je leven is vormgegeven. Doe je de dingen die echt bij je passen en waar je blij van wordt. Heb je zin om aan je dag te beginnen en ga je met een glimlach naar bed. Ben je aan het rennen of geef jij jezelf voldoende aandacht en rust. Stel je de juiste prioriteiten. Mag jij er echt zijn of ben je afgeleid door de snelheid van het leven. Heb je dromen, doelen en leef je op de manier die je echt zou willen.

 

Als coach kan ik je ondersteunen bij het stellen van doelen. Samen kunnen we kijken hoe je deze doelen kan realiseren zonder dat het enkel het najagen van doelen wordt. Je intentie is belangrijk bij verandering en het volhouden van je ingezette verandering. Hoe zorg je ervoor dat je niet terugvalt in oude gewoonten. Samen kunnen we kijken wat bij jou past, waar je wensen liggen en hoe je die kunt bereiken. Op alle vlakken van het leven die zorgen voor een betere gezondheid, heldere gedachten en meer energie.

 

Wil jij je leven geven wat het nodig heeft, waardoor je uitgerust en blij opstaat en met een grote glimlach en veel dankbaarheid weer gaat slapen? Laat het mij weten, dan kijken we samen op welke manier ik jou hierin kan ondersteunen.