Maak het vasten makkelijker


Een middel om het vasten makkelijker te introduceren 

Wanneer je je bloedsuikerspiegel onder controle hebt is het makkelijker om te vasten. Heb je deze nog niet onder controle dan is het des te belangrijker om eerst je voedingspatroon aan te passen zodat je deze onder controle hebt.
Het inpassen van intermittend fasting in je lifestyle gaat niet zomaar. Je lichaam moet eraan wennen en het ook fijn vinden. Het mag geen stress opleveren! Geen hongergevoel. Krijg je geen glucose binnen met voeding, dan haalt je lichaam het dus ergens anders vandaan. Hij kan eiwitten ook omzetten in glucose en als brandstof gebruiken, maar dit is iets wat je liever niet hebt.

Heb je moeite met de lange periode niet eten, heel logisch, want dat gaat ook niet vanzelf. Je kunt een bulletproof koffie nemen om de vastenperiode te verlengen.
Een bulletproof koffie levert veel energie en je verliest de voordelen van het vasten minimaal. Hij bevat wel veel calorieën en het is dus niet echt vasten meer. Maar je zal merken dat je er ineens uren op door kunt!

 

Hier het recept van de bulletproof koffie

 

Vasten geeft je lichaam zoveel rust en ruimte. Het geeft je lichaam de mogelijkheid om rommel op te ruimen, je immuunsysteem heeft de tijd om in de vastenperiode je gezondheid te bevorderen. Heel belangrijk om wel voedzame en voldoende calorierijke maaltijden te eten op de momenten dat je het vasten breekt.

 

Eerst je voedingspatroon puur en onbewerkt maken! Dat is stap een om je gezondheid te bevorderen.

 

Contact
Orthomoleculaire consulten
Mijn verhaal

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0