MIJN VERHAAL

Vrij voelen waar je ook bent. Dichtbij jezelf blijven. Keuzes maken berust op je eigen wil en niet op die van een ander, van gewoonten, verslavende producten of marketing. Dat is voor mij vrijheid. Een bewust leven. Een leven die mij geeft wat ik nodig heb, waar ik blij van word en waar ik dankbaar voor ben. Een leven vol liefde voor mijzelf, andere en de omgeving. Dit heb ik niet altijd zo ervaren, hoewel ik dacht dat ik gezond bezig was en mijn droom leefde. Ik was afhankelijk van endorfine en suiker. Ik gaf mijn lichaam zeker niet wat het nodig had om te herstellen. Een grote verandering begon toen ik na een lang traject van klachten met de diagnose reuma en een zak medicatie naar huis ging.

 

DE WEG NAAR DE DIAGNOSE

Sinds de zwangerschap van mijn zoontje heb ik klachten die lijken op bekkeninstabiliteit. Ik liep bij een fysiotherapeut, maar we kwamen geen stap verder. Met vlagen ging het goed en liep ik marathons en trainde veel. Het was of er niks aan de hand was en ik zat weer vol plannen. Tot het heel heftig terug kwam en ik niet meer kon functioneren. Ik was doodmoe, kon amper opstaan door de pijn, hele kleine stukjes wandelen en mijn sokken aantrekken was onmogelijk. Na heel wat huisartsbezoeken en doorverwijzingen zat ik bij de reumatoloog. Ik liep naar buiten met de diagnose Bechterew en een zak met medicatie.

 

DENKEN IN OPLOSSINGEN

Wat moet ik nu? Ik was militair sportinstructeur en had een eigen onderneming. Alles stond in het teken van fysiek bezig zijn. Volgens de artsen was dat niet meer mogelijk. Aan de andere kant was ik blij dat ik wist waar mijn klachten vandaan kwamen. Alles valt op zijn plek en ik kan verder. Ik geloof alleen niet dat de medicijnen de enige manier zijn om hiermee om te gaan. Er moet meer zijn. Ik verdiep mij in de ziekte, wat is de oorzaak, er moet een oorzaak zijn en die wil ik oplossen. Ik wil geen symptomen bestrijden. Ik stuit op veel literatuur over voeding en ziekten met wetenschappelijke onderbouwingen. Wauw! Ik wil meer weten en bestel boeken, doe studies en speur het internet af. Ik lees en leer van alles over leefstijl en ziek zijn. Er gaat een wereld voor me open.

 

"Voeding en levensstijl als medicijn"

KLACHTEN VERDWIJNEN

Ik maak een plan en start met een ander voedingspatroon. Mijn lichaam moet afvalstoffen kwijtraken, ontstekingen moet ik verminderen en mijn darmen moeten herstellen. Ik heb voedingsstoffen nodig en mijn systeem moet weer gaan functioneren. Mijn lichaam moet instaat zijn zichzelf te herstellen. Binnen enkele weken merk ik al fantastische resultaten. Ik krijg veel energie, kan weer vrij bewegen en eet de lekkerste dingen. Mijn smaak veranderd en mijn behoefte aan suiker verdwijnt. Automatisch ga ik meer bewuste keuzes maken. Wanneer ik soms toch de fout in ga besef ik weer dat ik dat beter niet kan doen. Wat is dit interessant. Ik doe meer opleidingen op het gebied van levensstijl, psychologie en voeding. Je gedachten hebben een ongelofelijke invloed op je welzijn. Het is niet altijd eenvoudig om te veranderen naar een andere manier van leven. Het is belangrijk om je bewust te worden van bepaalde gedragingen en een manier te vinden om deze te veranderen. Ik leer elke dag van cliënten en in het dagelijkse leven. Ziek zijn of je niet optimaal fit voelen is zonde van je tijd. Ik wil mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Te denken in oplossingen, zelf de touwtjes in handen te nemen en je niet laten lijden door andere. Geen symptomen bestrijden, maar de oorzaak aanpakken. Niet denken in excuses, alles is een keuze, heb een reden voor de keuzes die je maakt. Zelf bewuste keuzes maken die bij jou passen, waar jij blij van wordt en dankbaar voor kunt zijn. Niet het korte geluk van nieuwe spullen of een taartje, maar langdurig geluk wat te vinden is in hele simpele dingen. Tevreden zijn.

 

Reuma heb ik niet meer. Ik slik geen medicatie, zie geen reumatoloog en ben weer heerlijk aan het trainen op een manier die bij mij past. Ik heb een andere levensstijl. Ik ben heel tevreden en geniet van hele simpele dingen. "Liefde, uren rennen in de bergen, reizen, minimalisme, vasten, onafhankelijkheid, dankbaarheid, de zon en de maan zijn voor mij gevoelens van ultieme vrijheid."

 

Wil je zelf veranderen en weet je niet waar te beginnen? Laat het mij weten en dan kunnen we samen kijken of ik de persoon ben om je hierin te begeleiden.

 

 

"Kleine veranderingen kunnen al grote, positieve, effecten hebben."