
Van de week deelde ik een foto van onze pizzaavond. Wij maken pizza altijd op de BBQ, nu weinig andere mogelijkheden, met een topping van veel groenten. Hierbij deel ik het recept van de bodem, welke je uiteraard kunt beleggen met alles wat je lekker vindt.
Wil je geen spelt eten. Dan kun je dit recept gebruiken als bodem en ook op de BBQ bereiden. Voordat je hier een topping op doet leg je de bodem eerst 15 minuten op de BBQ.
https://www.foodyourlife.nl/pizza-graanvrij/
Ingrediënten
225gram volkoren speltmeel
2 eetlepels kokosolie
Snuf Himalaya zout
Water zoveel als nodig
Topping: tomatenpuree, courgette, paksoi, spinazie, broccoli, kaas
Nu maken!
Zet de BBQ aan of verwarm de oven op 180 graden.
Meng eerst het meel met de kokosolie en het zout. Vervolgens voeg je heel langzaam beetje bij beetje wat water toe tot er een mooi pizzadeeg ontstaat.
Vorm kleine bolletjes en druk plat op je bord. Iedereen kan nu een bodem beleggen met alles wat die lekker vindt. Zet de pizza’s voor 15-20 in de oven en enjoy.
English version
This week i shared a picture of our pizza evening. We make pizza on the BBQ with a topping of many vegetables.
I share the recipe off the bottom, which you can finish with everything you like on
top.
Ingredients
225gram whole grain ‘spelt’ flour
2 tablespoons coconut oil
Pinch of Himalayan salt
Water as needed
Topping: tomato puree, zucchini, bok choy, spinach, broccoli, cheese
Create now!
Put the BBQ on or Preheat oven to 180 degrees.
First mix the flour with the coconut oil and the salt. Next, add very slowly bit by bit some water until a nice pizza dough.
Form small balls and press flat on your plate. Anyone can now create there own pizza. Put the pizzas for 15-20 in the oven and enjoy.
Reactie schrijven