Rijstvasten info 2


In 18 dagen naar een volwaardig voedingspatroon met pure en echte ingrediënten. Gewoonten doorbreken en een nieuwe smaakontwikkeling door het vermijden van kant en klare producten. 

 

Lijkt het jou wat om mee te doen? Meld je dan aan want we starten met een select gezelschap. Dit omdat ik hou van persoonlijke benadering en er zeker van ben dat ik in kan springen bij ontwenningsverschijnselen. Meer praktische informatie via onderstaande link. 

 

LEES MEER

 

BLOG 1

BLOG 2

 

De fasen van het rijstvasten

Iedereen is anders en iedereen heeft andere energiebehoeften. We gaan geen calorieën tellen, enkel het kopje rijst gaan we afmeten. Verder letten we op combinaties en verhoudingen op ons bord. Je lichaam is instaat zelf aan te geven wanneer hij voldoende eet als wij hem die mogelijkheid geven. Rustig eten, goed kauwen en voedzame maaltijden.

 

Het gaat er voornamelijk om wat je eet, zo puur mogelijk. Tijdens de 1ste fase gebruiken we dagelijks 150 gr ongekookt gewogen rijst in twee od drie porties. Weeg een kopje af waar je de gehele periode mee werkt en je hoeft verder niet meer te wegen.

 

150 gram ongekookt gewogen rijst is ongeveer 500 kcal

 

Voor alle fasen geldt eet rustig en kauw goed. Neem echt de tijd om te eten. Je gaat afvalstoffen kwijtraken en daarom is het heel belangrijk om voldoende water te drinken. Gemiddeld is dit zo’n 1,5 L per dag. Kruidenthee is ook een goede bron van vocht. Zorg naast de maaltijden ook voor voldoende ontspanning en slaap minimaal 6-8 uur per nacht. Ga veel naar buiten, de natuur in en blijf voldoende bewegen. 

 

 

18 dagen puur en onbewerkt eten!

 

Voorbereidingsfase 3 dagen 

We bereiden ons voor op een periode van schaarste. deze periode is heel belangrijk op het lichaam te voeden zodat hij straks de afvalstoffen kan gaan verwerken. 

 

1ste fase 5 dagen

Tijdens deze fase eet je alleen rijst. De rijst mag je op smaak brengen met een notenolie, olijfolie of wat peper en zout, maar dit hoeft niet.

2de fase 5 dagen

Tijdens de tweede fase ga je groenten en fruit toevoegen aan je menu. Je bent alweer aan het opbouwen naar een breder scala aan pure voedingsmiddelen.

3de fase 5 dagen

Je mag nu zuivel, vlees, vis, noten, zaden en pitten toevoegen aan je menu. Eet zo puur en simpel mogelijk met veel kleuren en variatie.

 

4de fase Zelfstandig verder opbouwen
Tijdens de 3de fase heb je het voedingspatroon eigenlijk al opgebouwd naar een compleet pakket van voedingsstoffen. Gaande weg hebben we de rijst ook steeds vaker vervangen door andere producten. Je kunt nu nog meer producten toevoegen en hiervoor ontvang je nog tips en tools na de 3de fase. 

Blijf puur eten en varieer met alles wat je in de 3de fase hebt toegevoegd. Het is nu ook weer tijd om, als de behoefte er is, af en toe een bakje koffie of een glaasje wijn toe te voegen. Ook is er ruimte om voor 20% te genieten van alles wat eigenlijk niet verstandig is of net te veel kan zijn.

 

Als het goed is zijn je smaakpapillen gevoeliger geworden en proef je beter wat je eet. Je proeft de puurheid welke niet wordt afgezwakt door alle kunstmatige toevoegingen van kant en klare producten.

 

Effecten
Voor je begint schrijven we de klachten op die nu aanwezig zijn. Denk aan stijfheid bij het opstaan, acne, je darmen en hoe ziet je ontlasting eruit. Je geeft je energieniveau een cijfer en noteert je gewicht. 
Tijdens het vasten kun je een logboek bijhouden waarin je opschrijf wat je eet en wat je gevoel is gedurende de dag. Zo kun je heel goed monitoren of klachten gerelateerd zijn aan je voedingspatroon dan wel lifestyle. 

 

Resultaten van een eerdere rijstvasten

BLOG

RIJSTVASTEN

 

Let op: Als je twijfelt over je gezondheid of last hebt van te veel bloedsuikerschommelingen dan is het niet verstandig om zomaar te gaan vasten. Als je trillerig wordt wanneer je een maaltijd overslaat, misselijk wordt van niet eten of het constante stress oplevert dan is vasten op dit moment niet verstandig om zonder begeleiding te doen. Neem gerust contact op en dan kijken we samen hoe we je goed kunnen voorbereiden op een vastenperiode.

 

 

 

Samen rijstvasten

In 18 dagen omschakelen naar een ander voedingspatroon, geen calorieën tellen en vaak gewicht verliezen. Leer je lichaam weer wat smaak is en geniet van een puurder voedingspatroon. Geef je lichaam rust en ruimte om rommel op te ruimen en afvalstoffen af te voeren.

 

Samen is soms makkelijker. Middels een besloten Facebook groep kun je contact hebben met eerdere deelnemers of mensen die gelijktijdig de 18 dagen doorlopen. Stel vragen en deel ervaringen. Dit is niet verplicht want alle informatie die echt van toepassing is krijg je van mij via de mail. 

 


Meld je aan door mij een mail te sturen, via de contactpagina of door een app te sturen. Er is ieder event een beperkt aantal plekken, dus wil je mee doen? Wacht dan niet te lang. Meer informatie via onderstaande link. 

 

Contact

Kim@foodyourlife.nl 

 

RIJSTVASTEN INFO

 

Mensen die willen hebben een reden, mensen die niet willen een excuus!

Reactie schrijven

Commentaren: 0