Vasten, een heel goedkoop medicijn


“Let food be your medicne en your medicine be your food” hippocrates

Geef je immuunsysteem een boost. Makkelijk en goedkoop! 3 dagen vasten is de beste tijd om je immuunsysteem te boosten.

 

De kachel gaat die dagen wel een standje lager, je lichaam beschermt zichzelf. Maar bij het opbouwen na het vasten met de juiste voedingsmiddelen gaat dat kacheltje gewoon zijn werk weer doen.
De 3 dagen vasten is fantastisch, maar het is heel belangrijk om weer rustig op te bouwen en goed af te bouwen. Weet je niet goed hoe je het moet doen laat je dan begeleiden. Het moet geen jojo-effect creëren maar een immuun boost!

 

Weer opbouwen na het vasten

Je hebt goed schoongemaakt en hopelijk ook van alles opgeruimd en nu moet je je lichaam voorzien van de juiste middelen om weer echt op te bouwen. Dit is zo belangrijk.

Eet je al puur en onbewerkt dan kun je vaak rustig aan de maaltijden weer vergroten naar je oude voedingspatroon. Doe je dit nog niet dan moet je iets meer aandacht besteden aan voedzame maaltijden. Geef je lichaam de juiste middelen om cellen te herstellen en weer mooi op te bouwen. Eiwitten, vitamine en mineralen.
Ga niet in een keer te veel eten na een periode van schaarste, maar bouw het rustig op met de juiste voedingsmiddelen. Echt heel erg belangrijk!! Neem die tijd!

 

Neem bijvoorbeeld scrumble egge met groenten

Doe wel rustig aan met rauwkost, je kunt de groenten ook meebakken met het ei. De maaltijd bevat eiwitten, koolhydraten en vetten en geeft je lichaam al het goeds om mee te kunnen werken. Het moet natuurlijk wel zo zijn dat de producten ook bij jou passen. Als eieren iets is waar je lichaam negatief op reageert, dan is dit natuurlijk geen recept om je lichaam te geven wat hij nodig heeft.

Heb je veel symptomen als een opgeblazen gevoel, winden, hoofdpijn, andere darmklachten, acne of stijfheid bij het opstaan dan is het ook heel belangrijk om eerst uit te zoeken of dit met voeding te maken heeft.

 

Contact
Orthomoleculaire consulten

Mijn verhaal

Reactie schrijven

Commentaren: 0